Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Hari Bucur-Marcu după atacul din SUA : ”Nu avem liderii care să ne dea un viitor mai sigur”

atac_new_york.jpg

Image source: 
AFP

Președintele american Donald Trump a anunţat că a dispus o consolidare a programului de verificare a străinilor care vor să intre pe teritoriul Statelor Unite în urma atentatului de la New York, soldat cu opt morți și 11 răniți. ”Tocmai am ordonat (Departamentului) Securităţii Interne să ne consolideze programul de verificare, deja extrem”, a scris Trump pe Twitter. ”Să fii politic corect este bine, dar nu cu privire la asta!”, a adăugat el.

Atacul de la New York a fost condamnat la unison de Emmanuel Macron, președintele Franței, o altă țară îndoliată de atacuri jihadiste care iese de sub regimul stării de urgență pe care l-a înlocuit cu o nouă legislație antiteroristă, dar și de alți lideri. Și președintele Uzbekistanului, țară de unde plecase din 2010 în State atacatorul, a deplâns tragedia și a promis cooperare cu FBI-ul. În fine, și la București președintele Klaus Iohannis a oferit sprijin Statelor Unite, partenerul strategic, în combaterea terorismului.

La RFI, la Invitatul zilei, Lea Berzuc l-a întrebat pe expertul în securitate Hari Bucur-Marcu la ce să ne așteptăm după anunțul președintelui american legată de consolidarea programului de verificare a străinilor care vor să intre pe teritoriul Statelor Unite. Ascultați interviul pe larg...

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: http://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Invitatul zilei de întâi noiembrie, expertul în securitate Hari Bucur-Marcu.
652