Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 2 noiembrie 2017

iohannis.jpg

Presedintele Klaus Iohannis cere coalitiei sa renunte la masurile fiscale si la legile privind justitia
Presedintele Klaus Iohannis cere coalitiei sa renunte la masurile fiscale si la legile privind justitia

 Pachetul de măsuri anunţat de Guvern se transformă într-o bulversare fiscală. Promisiunea coalitiei PSD-ALDE că va creşte salariul este falsă. Avertizez decidenţii politici să aibă grijă să nu bage România într-o aventură fiscală cu final trist…..O luare de pozitie a presedintelui klaus Iohannis, care s-a exprimat si in legatura cu legile justiei: modificările duc la ciopârţirea legilor, considera seful statului care asigura ca va folosi toate pârghiile pentru păstrarea independenţei justiţiei……

sumarul emisiunii 40 de minute

CNSLR Fratia se pregateste de o greva generala! Principalul motiv il reprezinta trecerea plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, ceea ce va duce la scăderea tuturor salariilor şi pierderea unor locuri de muncă, sustin dindicalistii. Cu atat mai nemultumiti avand in vedere anuntul facut de ministrul Muncii care spune ca obligația patronilor de a nu scădea salariile nu va fi introdusă în Codul fiscal.

Parchetul spaniol cere pedepsirea cu închisoarea a opt membri ai Guvernului catalan destituit. Astazi procurorii au inceput audierile celor chemaţi să răspundă la acuzaţii de rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri publice. Carles Puigdemont, preşedintele destituit al Executivului catalan, care a fugit la Bruxelles la începutul săptămânii si nu a dat curs convocării.

Iar in Franta presedintele Emmanuel Macron propune o reforma in privinta modului in care este acordata principala decoratie franceza, Legiunea de onoare. Seful statului francez vrea sa repuna in prim plan ideea de merit in acordarea celei mai inalte distinctii civile si militare pe care o acorda Hexagonul. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 noiembrie 2017