Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 3 noiembrie 2017

sedinta_guvern_tudose.jpg

Guvernul amana pana luni sedinta extraordinara pentru adoptarea noilor masuri fiscale
Guvernul amana pana luni sedinta extraordinara pentru adoptarea noilor masuri fiscale

Guvernul amana pana luni sedinta extraordinara pentru adoptarea noilor masuri fiscale. Intre timp, Consiliul Economic și Social, organism consultativ al Parlamentului și Guvernului a avizat negativ proiectul Cabinetului Tudose de modificare a Codului fiscal, inclusiv propunerea de trecere a contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Proiectul de lege privind statutul politistului a fost pus in dezbatere publica. Una dintre masurile propuse vizeaza marirea amenzii pentru persoana care refuza sa se legitimeze la 1.500 de lei. Pe de alta parte persoana dusa la sectie pentru verificare poate pleca dupa 24 de ore, chiar daca nu i-a fost stabilita identitatea.

Justiţia spaniolă se pregăteşte să ceară astazi Belgiei predarea preşedintelui separatist destituit Carles Puigdemont, vizat de o anchetă penală în urma proclamării independenţei Cataloniei. Ieri procurorii spanioli au dispus încarcerarea a opt membri ai Guvernului regional.

Donald Trump incepe astazi primul sau turneu asiatic. …merge presedintele american in asa numitele  „ţări-cheie“ ale continentului: Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine. Datele acestei călătorii au fost aranjate astfel încât şeful Casei Albe să participe şi la două „summituri“ regionale – APEC si  ASEAN.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 3 noiembrie 2017