Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 8 noiembrie 2017

sedinta_guvern_tudose.jpg

Guvernul a adoptat controversatele modificari ale Codului Fiscal
Guvernul a adoptat controversatele modificari ale Codului Fiscal

Într-o ședință extrem de tensionată, Guvernul a adoptat controversatele modificări ale Codului Fiscal. Între altele este vorba de scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10 la suta, transferul contribuţiilor exclusive în sarcina angajatului şi impunerea unei taxe de solidaritate pentru angajatori de 2,5%. Măsurile au stârnit atât nemulțumirea sindicatelor cat și pe cea a patronatelor, populației și chiar a președintelui Klaus Iohannis.   

sumarul emisiunii 40 de minute

Se impune o poziţie fermă, de respingere în bloc a proiectelor de modificare a legilor justiţiei. Este pozitia DNA fata de modificarile care se intentioneaza a fi facute. Si Parchetul General a transmis un punct de vedere: proiectul contine  necorelări şi lacune şi nu induce predictibilitate şi stabilitate în sistemul judiciar din România

La doar o lună după prima greva generală, catalanii se  mobilizează din nou pentru a revendica independența și eliberarea liderilor separatiști. Sindicate și organizații care susțin mișcarea secesionista au oprit astăzi lucru, au blocat soselele, au inchis scolile și au redus capacitatea  rețelelor de transport public la un nivel minim de funcționare.

Iar Donald Trump a ajuns in China, cea mai delicata etapa a turneului sau asiatic …miza déjà anuntata este cooptarea Beijingului in frontul impotriva ambitiilor nucleare ale Phenianului, in conditiile in care  China este principalul partener comercial al regimului nord-corean. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 noiembrie 2017