Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 14 noiembrie 2017

Statistic, economia merge bine…..În primele 9 luni din 2017, Produsul intern brut a crescut cu 7,0%, indică datele Institutului Național de Statistică. Dacă acest procent se simte și în portofel, discutăm în această seară…..

sumarul emisiunii 40 de minute

Ministrul Educației se gandeste la noi schimbari in sistem….Liviu Pop spune că există o discuție privind introducerea unei noi sesiuni de bacalaureat care ar trebui organizată „undeva în iarna”. Nu se va schimba nimic pentru cei care urmează să dea bacalaureatul anul viitor, asigura ministrul.

Un proiect de lege initiat in 2014 de senatorul PSD Serban Nicolae, care prevede ca orice cetatean care dezvaluie informatii din dosarele penale risca o pedeapsa de pana la trei ani de inchisoare, se afla pe ordinea de zi a deputatilor juristi. Daca proiectul de lege va intra in vigoare, orice jurnalist care publica de exemplu stenograme, ar putea ajunge dupa gratii. .

Fostul ministru francez al Culturii Audrey Azoulay si-a preluat noul mandat de directoare generala UNESCO. O organizatie fragilizata de disensiuni politice interne si de probleme financiare dar care spera, odata cu instalarea noii directoare, sa-si regaseasca unitatea.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 noiembrie 2017