Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 17 noiembrie 2017

dragnea.jpg

Social-democratii, liber la mitinguri dar nu pentru sustinerea lui Dragnea
Social-democratii, liber la mitinguri dar nu pentru sustinerea lui Dragnea

Social-democratii, reuniti la nivel de conducere la Baile Herculane, au decis ca fiecare filială locală să stabileasca dacă va organiza mintinguri. Insa tema manifestatiilor trebuie sa fie “ Romania” …cu alte cuvinte, să nu fie explicit actiuni de susținere a președintelui PSD, Liviu Dragnea….

sumarul emisiunii 40 de minute

Parchetul belgian, care l-a audiat astazi pe fostul lider catalan Carles Puigdemont, cere executarea mandatului de arestare emis pe numele sau si pe cel a patru dintre fostii ministri catalani. Pe 4 decembrie justitia va anunta decizia definitiva.

Pentru creșterea ratei de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor ar trebui găsite stimulente pentru angajatori ..pe de alta parte trebuie acordată o atenție sporită integrării pe piața muncii a unor grupuri deosebit de vulnerabile, precum romii, persoanele cu handicap sau cele în vârstă……sunt aprecierile lui Klaus Iohannis, prezent la un summit social in Suedia…..Cum sta Romania la acest capitol discutam in 40 de minute…..

Mandatului experților internaționali care anchetează asupra atacurilor cu arme chimice în Siria nu se mai prelungesc. Două proiecte de rezoluție american și rus, exact pe aceasta tema, au fost respinse într-o reuniune tensionata a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Naționala de Rugby României are șansa să urce pe locul 13 în clasamentul mondial, dacă va câștiga cele două partide-test din această lună, cu Samoa, maine și cu Tonga, pe 25 noiembrie. In aceasta seara un interviu cu președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 noiembrie 2017