Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 20 noiembrie 2017

merkel.jpg

Liberalii nu vor in guvern cu Merkel
Liberalii nu vor in guvern cu Merkel

În Germania, negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare au eșuat, după ce formațiunea FDP s-a retras de la discuții. Social-democrații nu sunt dispuși să se alăture conservatorilor cancelarului Angela Merkel într-o nouă ”mare coaliție”. Președintele german Frank-Walter Steinmeier și sefa guvernului se întâlnesc astăzi pentru a examina opțiunile de ieșire din criză.

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisia de Apărare din Senat da unda verde achizitiei rachetelor Patriot. Maine proiectul intra la vot final in Camerei Deputatilor. Primul sistem va fi achiziţionat în a doua jumătate a anului 2019, iar în 2020, acesta va deveni operaţional. Valoarea totala a achizitiei este de 4,64 miliarde  dolari.

Tarile membre ale Uniunii Europene decid astazi, prin vot secret, care sunt orasele care vor gazdui Agentia Europeana a Medicamentuluii si Autoritatii Bancare Europene. Pentru prima institutie si-a depus dosarul si Bucurestiul.

In Zimbabwe, presedintele Robert Mugabe, contrar aşteptărilor, nu şi-a anunţat demisia. Mai mult, spune că va prezida luna viitoare congresul partidului de guvernamant, din fruntea caruia a fost destituit ieri.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 noiembrie 2017