Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 21 noiembrie 2017

dragnea.jpg

Procurorii au impus sechestru pe averea lui Dragnea
Procurorii au impus sechestru pe averea lui Dragnea

Procurorii au impus sechestru în dosarul TelDrum, în care prejudiciul estimat până în acest moment este de 20 de milioane de euro şi 30 de milioane de lei. Asta înseamnă că suspecții nu își pot înstrăina averea pe toată durata anchetei și a procesului, până la o sentință definitivă. Liviu Dragnea spune că decizia anchetatorilor este folosită ca mijloc pentru a bloca modificarea legilor justiţiei.

sumarul emisiunii 40 de minute

Moneda națională se depreciază în raport cu euro; BNR anunță un curs record de 4,65 lei pentru o moneda unica. Dolarul american a revenit deasupra pragului de 3.96 lei. 

Vladimir Putin l-a primit aseara la Soci, pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, înaintea reuniunii tripartite de maine, Rusia-Turcia-Iran care are ca scop gasirea unei  soluţii politice la criza din Siria. Preşedintele rus, principalul susţinător al regimului sirian, îşi multiplică contactele - cu câteva zile înaintea unor noi negocieri sub egida ONU, prevăzute la Geneva - cu obiectivul de a pune capăt războiului soldat cu cel puţin 330.000 de morţi şi cu milioane de strămutaţi.

Daca Amsterdamul va găzdui Agenţia Europeană a Medicamentului, la Paris se vor muta angajatii Autoritatii Bancare Europene dupa Brexit. Capitala franceza a fost trasa la sorti in defavoarea Dublinului, dupa ce ambele au inregistrat acelasi numar de voturi in al treilea tur de scrutin…

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 noiembrie 2017