Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 22 noiembrie 2017

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Liberalii au părăsit dezbaterile din Comisia specială condusă de Florin Iordache, în care sunt analizate și finalizate legile Justiției…..PNL acuză coaliția PSD-ALDE că nu dorește o dezbatere adevărată…Puterea a conceput un calendar accelerat pentru trecerea prin Parlament a modificărilor legilor justiţiei: zece zile în Camera Deputaţilor, alte zece în Senat, ceea ce înseamnă că în următoarele trei săptămâni se va da votul final pe modificările respectivelor acte normative.

sumarul emisiunii 40 de minute

Marile confederatii sindicale se alatura in premiera protestelor din Piata Victoriei, initiate pana acum de societatea civila. Blocul National Sindical si Cartel Alfa fac apel la oameni sa iasa in strada impotriva modificarii legilor justitiei si Codului fiscal …..

 Ministerul Educatiei ia in calcul sa-i oblige pe absolventii de facultati de stat sa lucreze in Romania o perioada egala cu durata studiilor …..Masura ar avea ca scop oprirea absolventilor de studii platite de stat sa plece sa lucreze in strainatate…. Propunerea a fost inclusa si de Academia Romana in "Strategia de dezvoltare a Romaniei pentru urmatorii 20 de ani".

Fostul lider militar al sarbilor din Bosnia, Ratko Mladic a fost condamnat de Tribunalul Penal International de la Haga la inchisoare pe viata pentru genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii. Mladici este acuzat de coordonarea masacrului de la Srebrenița, când peste 8.000 de bărbați și băieți musulmani au fost uciși de forțele militare ale Republicii Srpska.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 22 noiembrie 2017