Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 24 noiembrie 2017

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

A treia zi consecutivă de dezbateri în comisia pe legile justiției. Parlamentarii au stabilit că președintele rămâne în procedura numirii procurorilor șefi. Atribuțiile șefului statului sunt restrânse însă la alt capitol. Preşedintele nu va mai putea refuza numirile în funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind obligat să accepte propunerile CSM.

sumarul emisiunii 40 de minute

Dupa ce premierul Tudose a acuzat BNR că nu a intervenit pentru a opri deprecierea leului si a cerut o discuţie foarte serioasă cu cei de la Banca Nationala, consilierul guvernatorului explica faptul ca Banca intervine in piata cu toate instrumentele pe care le are la dispozitie…Incercam sa ne lamurim ce poate si ce nu poate face BNR in aceasta situatie….

Liderii celor şase ţări din Parteneriatul Estic se întâlnesc astăzi la Bruxelles cu omologii lor din Uniunea Europeana în cadrul unui summit care si-a propus sa apropie cele doua părţi din punct de vedere politic şi economic.. Unele subiecte sensibile, precum conflictul armat din estul Ucrainei şi perspectivele de aderare ale celor şase ţări la Uniune, vor fi evitate. România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis.

Si dupa doua luni de impas se contureaza perspectivele inchegarii unei coalitii care sa guverneze Germania. Liderul social-democratilor germani Martin Schulz se declară pregătit să discute despre o alianţă cu cancelarul Angela Merkel.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 24 noiembrie 2017