Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


“Catalog Bucureşti”. Edmond Niculuşcă (ARCEN): Oraşul ne atacă permanent, din punct de vedere vizual

catalog_bucuresti_cladiri_vechi_capitala.jpg

Sursa foto: Facebook/Edmond Niculuşcă
Sursa foto: Facebook/Edmond Niculuşcă

Imobilele din toate zonele istorice ale Bucureştiului vor fi inventariate de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN), în cadrul proiectului "Catalog Bucureşti". Fondatorul ARCEN, Edmond Niculuşcă, este invitatul lui Cosmin Ruscior la emisiunea Planeta Verde, care poate fi ascultată luni, de la ora 17.30.

“Catalog București” inventariază până în anul 2020 toate imobilele de pe toate străzile din toate cele 98 de zone istorice ale orașului.

În proiect sunt implicați în acest moment 150 de voluntari, 20 de arhitecți și urbaniști, plus zeci de experți.

Ulterior, va fi realizată prima bază de date deschisă, despre toate imobilele (noi, vechi și terenuri virane) din oraș, accesibilă atât locuitorilor, cât şi arhitecților și investitorilor imobiliari.

Edmond Niculuşcă a vorbit la RFI şi despre "oraşul de la nivelul ochilor". Ce deranjează cel mai mult în Bucureşti, din punct de vedere vizual: "E mutilat pe de o parte de nepăsare, intervenţii lipsite total de orice simţ estetic. Este un oraş mutilat prin urâţire. Felul în care sunt puse toate mesh-urile pe clădiri monument istoric sau nu în zone protejate (...). Spaţiul public este pur şi simplu... oraşul ne atacă permanent, din punct de vedere vizual. Riscăm să ne cadă tencuieli în cap la o ploaie sau la un vânt mai puternic, riscăm să murim la cutremur, riscăm să ne trezim într-un oraş pe care nu-l vom mai recunoaşte".

 

Toate edițiile emisiunii Planeta Verde: http://www.rfi.ro/tag/planeta-verde

 
Emisiunea Planeta Verde din 27 noiembrie 2017. Invitat: Edmond Niculuşcă (ARCEN). Tema: proiectul Catalog Bucureşti