Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 28 noiembrie 2017

sua.png

Oficialii statului reacţionează în urma mesajului extrem de dur venit aseară de la Departamentul de Stat american
Oficialii statului reacţionează în urma mesajului extrem de dur venit aseară de la Departamentul de Stat american

Oficialii statului reacţionează în urma mesajului extrem de dur venit aseară de la Departamentul de Stat american, care a cerut ca proiectul de modificare a legilor justiției să nu fie adoptat. Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat publicităţii un comunicat în care susţin că ”Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de poziția oficialilor americani.

sumarul emisiunii 40 de minute

A fost sau nu un atac informatic concertat asupra celor care au iesit duminica la proteste? Conturi de Facebook ale unora dintre manifestanti au fost blocate temporar. .....Asta deşi, aparent, n-au încălcat regulile Facebook. Specialistii spun ca ar putea fi vorba despre o strategie coordonată....... Incercam sa ne lamurim in aceasta seara.....

Angajatii APIA din intreaga tara protesteaza maine in fata Guvernului......spun ca aplicarea legii salarizării le diminuează veniturile, începând cu 1 ianuarie 2018. Sindicatele  sustin ca salariile vor scadea cu sume cuprinse intre 700 si 2800 de lei.

 Emanuel Macron si-a inceput turneul african in Burkina Fasso, cu intentia declarata de a initia o ”nouă etapă” a relaţiei dintre Franta si continentul negru.  Intr-un discurs sustinut în faţa a 800 de studenţi de la Universitatea din Ouagadougou, presedintele francez  a ținut să se distanțeze de predecesorii săi, o referire la gafa uriasa pe care o facea in 2010, la Dakar, Nicolas Sarkozy care spunea ca  ”omul african nu a intrat în istorie”. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 noiembrie 2017