Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 29 noiembrie 2017

dragnea.jpg

Deputații PNL cer demisia lui L. Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților
Deputații PNL cer demisia lui L. Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților

 Scandal în Parlament după declarația comună transmisă de Liviu Dragnea și Calin Popescu Tariceanu Departamentului de Stat american!  Deputații PNL cer demisia lui Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, în timp ce deputații USR spun ca se gândesc sa depună o plângere penală pe numele acestuia.

sumarul emisiunii 40 de minute

 Guvernul nu va acorda nici anul viitor beneficii, ba dimpotriva limiteaza angajarile, ingheata unele plati si obliga institutiile sa taie 10% din cheltuieli ...Discutam despre proiectul de buget pe 2018. Tot executivul, pe de alta parte a dat unda verde pentru majorarea salariului minim la 1900 de lei.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un sustine că ţara sa a devenit un stat nuclear deplin, după ce a testat cu succes un nou tip de rachetă capabilă să lovească oriunde în Statele Unite. Ne vom ocupa de asta, a reactionat presedintele Donald Trump....

Imigraţia şi securitatea vor fi principalele subiecte abordate în cadrul unei noi reuniuni la vîrf Europa – Africa. 55 de ţări africane şi 28 de ţări europene îşi trimit reprezentanţii, astazi  şi maine, la Abidjan, capitala economică a Coastei de Fildeş, pentru acest summit....

Iar faimosul tren de noapte care pleaca de la Paris la Nisa, "le train bleue" va efectua ultima cursa! Este o consecinta a modificarii comportamentelor în materie de transport, avionul si trenurile de mare viteza au scos de pe sine lentele trenuri de noapte.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 29 noiembrie 2017