Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 4 decembrie 2017

PSD se pregătește de mitinguri. ALDE se distanțează de aceste acțiuni. Părerile sunt împărțite șî în interiorul partidului social-democratilor .... Mai mulți lideri locali refuză să trimită oameni în Capitală la mitingul împotriva “statului paralel și ilegitim”. ....”Acțiuni dictate de presiunea românilor”, după cum argumenta secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

sumarul emisiunii 40 de minute

2200 de flacoane de Pentaglobin au plecat noaptea trecuta spre spitalele din tara, care să rezolve problema urgentă a lipsei de imunoglobulină.....Informatia vine de la ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care susţine că problema a apărut încă de anul trecut, când ministerul era condus de Vlad Voiculescu....Acesta reactioneaza si spune ca Florian Bodog a anulat o lista intreaga cu medicamente care nu ar trebui să lipsească din România.....

Londra și Bruxellesul se apropie de un acord asupra frontierei irlandeze ... Dacă Londra îndeplineşte cele trei condiţii esenţiale cerute de Bruxelles- factura Brexitului, drepturile cetăţenilor şi frontiera irlandeză - atunci liderii europene ar putea demara negocierile comerciale în cadrul summitului de la jumatatea lunii decembrie.

Decizia lui Donald Trump cu privire la posibila relocare a ambasadei SUA din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim amplifică tensiunile din zona. Partea de est a Ierusalimului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obţină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala aici. Mişcarea islamistă palestiniană Hamas ameninţă cu declanşarea unei noi "intifade".

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 decembrie 2017