Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Uber și Taxify, interzise în București?

taxi_protest.jpg

Reprezentanții taximetriștilor, care se plâng mereu de concurența pe care o numesc ilegală, au anunțat un protest la nivel național
Reprezentanții taximetriștilor, care se plâng mereu de concurența pe care o numesc ilegală, au anunțat un protest la nivel național
Sursa imaginii: 
RFI

Îi solicit primarului Gabriela Firea să renunțe la intenția de a interzice sistemele alternative la serviciile de transport de tip taxi, acest lucru ar fi în dezavantajul bucureștenilor, spune la RFI deputatul liberal Pavel Popescu.

Declarația vine la scurt timp după ce primarul general a anunțat că va promova, în următoarea ședință a Consiliului General, un proiect de hotărâre ce va stabili norme și reguli pentru toți taximetriștii, urmând să fie interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile legislației în domeniu.

De altfel, reprezentanții taximetriștilor, care se plâng mereu de concurența pe care o numesc ilegală, au anunțat un protest la nivel național, peste 10 zile. Ei acuză mai ales aplicațiile de tipul Uber și Taxify, despre care spun că le fură clienții, iar cei care câștigă bani cu ele nu plătesc taxe și impozite. Adevărul este undeva la mijloc, spune deputatul Pavel Popescu, pentru că nici în activitatea firmelor de taxi nu este totul clar și corect.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: http://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Ascultă interviul acordat RFI de deputatul Pavel Popescu