Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 6 decembrie 2017

Trei zile de doliu national dupa decesul Regelui Mihai

Trei zile de doliu național după decesul Regelui Mihai.... 13 decembrie este data la care va fi adus în țară sicriul cu trupul neînsuflețit.  Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, pe 16 decembrie, în cadru privat, la catedrala nouă din Curtea de Argeș. Potrivit statutului Casei Regale, după decesul Regelui Mihai, Principesa Margareta devine regină.....

sumarul emisiunii 40 de minute

 In ciuda protestelor in strada si a apelurilor disperate ale bolnavilor, Ministerul Sanatatii s-a aratat incapabil pana la acest moment sa rezolve lipsa imunoglobulinei din spitale. Criza s-a acutizat in ultimele luni, dupa ce ministrul Florian Bodog a scos aceste medicamente de pe lista produselor esentiale. Acum, ca solutie de compromis, Guvernul anunta ca va adopta o ordonanta pentru suspendarea temporara a taxei clawback la produsele din plasma.

Orientul Mijlociu clocoteste! Donald Trump va recunoaște astazi Ierusalimul drept capitală a Israelului, in urma mutarii ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv.....O miscare ce contravine deceniilor de prudență americană în acest dosar și în ciuda avertismentelor liderilor din regiune care se tem de o reizbucnire a violențelor.

Iar sportivii ruși vor face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva suspendării participării Rusiei la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018. Este pentru prima oară în istoria olimpismului când un comitet olimpic este exclus integral la o ediţie la JO.  Decizia Comitetului Internaţional Olimpic vine ca urmare a dopajului de stat organizat din Rusia.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 decembrie 2017