Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 11 decembrie 2017

greco.png

Comisia specială a început dezbaterea legii privind organizarea CSM
Comisia specială a început dezbaterea legii privind organizarea CSM

Comisia parlamentară specială a început dezbaterea legii privind organizarea CSM, ultima dintre cele trei legi ale Justiţiei. Pe de altă parte, în această după-amiază au trecut de votul deputaților modificările aduse statutului judecătorilor şi procurorilor. Între timp, Consiliul Europei cere explicaţii României despre Legile justiţiei. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Emmanuel Macron ii cere lui Benjamin Netanyahu să facă "gesturi curajoase" faţă de poporul palestinian, după o întâlnire a celor doi lideri la Paris. Astazi, premierul palestinian este intr-o vizita la Bruxelles. Miniturneul european al lui Netanyahu vine la o saptamana de cand presedintele american a recunoscut Ierusalimul drept capitala a Israelului.

Vladimir Putin a ordonat retragerea celei mai mari părţi a contingentului militar rus din Siria. Tara este complet eliberata de Statul Islamic, anunta recent Moscova.... Preşedintele rus urmeaza sa efectueze vizite in Egipt si Turcia....

“Make our planet great again”. Cu acest slogan  se deschide mîine, la Paris, o conferinţă internaţională pe tema schimbărilor climatice.   Liderul de la Casa albă este marele absent de la conferinţa convocată de Emmanuel Macron. Donald Trump a retras statele Unite din acordul asupra climei, semnat acum doi ani in capitala franceza.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 11 decembrie 2017