Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 13 decembrie 2017

sicriu.jpg

Programul funeraliilor Regelui Mihai. Sinaia, Bucuresti, Curtea de Arges
Programul funeraliilor Regelui Mihai. Sinaia, Bucuresti, Curtea de Arges

Regele Mihai s-a intors in Romania pentru totdeauna. Sicriul cu trupul neinsufletit revine in aceasta seara la Bucuresti, dupa un popas de cateva ore la Castelul Peles. Dimineata pe aeroportul Henri Coanda a avut loc o slujba religioasa. Sambata va avea loc inmormantarea la noua Catedrala Episcopala de la Curtea de Arges.

sumarul emisiunii 40 de minute

Camera Deputatilor voteaza astazi ultimele doua legi ale justitiei, cea privind organizarea judiciară și legea care vizeaza organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii.  Sedinta a inceput cu modficarile aduse regulamentului camerei inferioare de coalitia PSD – ALDE...Timpii de dezbatere a unei legi au fost reduşi iar schimbarile se aplica chiar de azi.....Si tot astazi Curtea Constitutionala a respins sesizarile opozitiei privind infiintarea Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justitiei ..

Suspecta crimei de la metrou a fost reţinută. O tânără de 25 de ani a murit, aseară, după ce a fost impinsa in fata trenului în staţia de metrou Dristor 1. Anterior, suspecta ar fi încercat să ucidă o altă fată, o tânără în vârstă de 20 de ani, la staţia de metrou Costin Georgian.  O crima halucinanta care s-a produs intre zeci de oameni, fara ca nimeni sa intervina nici inainte si nici dupa producerea ei..... Am discutat cu psihologul Iris Gogorici....

Analizam si discursul ofensiv al presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan care a calificat Israelul drept "stat ocupant" si "terorist", in discursul de deschidere a unui summit extraordinar al liderilor din lumea araba, reuniune organizata in contextul in care Washingtonul a recunoscut Orasul Sfant drept capitala a Israelului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 decembrie 2017