Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ce sfaturi le dă Bogdan Florea, vicepreședinte ANIS, tinerilor antreprenori

Bogdan Florea, fondator Connections și vicepreședinte al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS), a povestit, într-un interviu pentru RFI România, care sunt calitățile pe care trebuie să le aibă un antreprenor în domeniul IT-ului.

„Știu că sună a clișeu, dar m-am convins analizând în ultimii ani, că cea mai importantă calitate pe care ar trebui s-o aibă un antreprenor este să nu renunțe. Dacă natura persoanei respective nu este de a continua cu orice preț, nu cred că antreprenoriatul e ceea ce trebuie”, a explicat Bogdan Florea.

 

 

De asemenea, fondatorul Connections, companie specializată în dezvoltare software, furnizare de servicii BPO şi IT în regim outsourcing şi integrare IT, a povestit că instinctul este cel care l-a „împins” spre zona de antreprenoriat, chiar dacă nu a avut „neapărat idei inovatoare în acel moment”.

„Pur și simplu așa am simțit. Am folosit oportunitățile pe care le aveam în momentul respectiv și am încercat să cresc. Drumul este foarte anevoios. Nu cred că doar în România”, mărturisește el, punctând că, mai ales la început de drum, antreprenorul este singur, de aceea perseverența este un atribut necesar.

Compania pe care a fondat-o a intrat apoi în zona de data analystics, de machine learning, folosind instrumente pe care le folosesc și companii mari din industrie, precum Microsoft sau Amazon.
În prezent, explică antreprenorul, au în lucru produse inovatoare, cum ar fi o suită de boți specializați, adică roboți specializați cu un grad de sofisticare mai ridicat decât cel al roboților conversaționali: „roboți care asistă oameni în desfășurarea unor activități un pic mai complexe decât zona de chatbox conversațional pe care o știm probabil cu toții din interacțiunea cu magazinele online”.

Roboții acționează asupra unor seturi de date structurate, adică a unor date organizate foarte clar în tabele, în aplicații, în sisteme informatice, la care nu există erori de introducere. De exemplu, un robot specializat în contabilitate poate prelua pontajul sau genera declarația de salarii, pe care o poate semna și duce la ANAF.
 

Urmăriți interviul integral AICI.