Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cu bicicleta prin București. Ariel Constantinof: „E minimul de efort fizic pe care-l fac”

Cu toate că mersul pe bicicletă în Capitală rămâne o aventură, sunt tot mai mulți tineri pentru care acest mijloc de transport este tot mai folosit.

Ariel Constantinof are 30 de ani și merge cu bicicleta lui, căreia îi spune „Pixie”, prin București de când era licean. 

Deși merge prin tot orașul cu Pixie, pentru el, cea mai bună pistă de biciclete rămâne cea de pe Calea Victoriei. Este, de altfel, una dintre cele mai iubite piste de către bicicliștii din Capitală. 

 

 

A făcut și evenimente pentru bicicliști, BikeWalk, la care reușea să adune sute de bicicliști. 

La un moment dat, a avut o firmă de curierat pe bicicletă. Într-un București sufocat de trafic și cu mult timp înainte ca livrările pe bicicletă să devină populare și în România, ideea lui a prins rapid avânt. 

Își dorea să fie o afacere socială, prin care să încurajeze folosirea pe scară mai largă a bicicletei, dar, în ciuda succesului, s-a văzut nevoit să o închidă, câțiva ani mai târziu. 

Astăzi, folosește în continuare bicicleta și recunoaște că, deși pentru fiecare motivul de pedalare este diferit, pentru el reprezintă „minimul de efort fizic, de mișcare” pe care îl poate face.

„Cum nu trag de mine să mă duc la sală sau nu sunt vreun forțos care face fitness acasă, măcar mă urc pe bicicletă și pedalez și e minimul de efort fizic, de sport, pe care-l fac”, ne-a spus Ariel Constantinof.

De altfel, își amintește cu plăcere de drumurile făcute cu „Pixie” prin țară: „O amintire faină cu Pixie e că m-a dus de două ori până în Vama Veche, din București până în Vama Veche. Și am ajuns cu bine, deși a doua oară era destul de periculos aproape că nu am ajuns. […] Și odată am încercat să mergem până în Budapesta și n-am ajuns și săraca a suferit, dar e întreagă. Avem multe amintiri frumoase împreună”.