Rectorul UPB, Mihnea Costoiu: „Peste 65% dintre studenții Universității Politehnica sunt vaccinați”

mihnea-costoiu.jpg

Mihnea Costoiu, rectorul UPB
Mihnea Costoiu, rectorul UPB
Sursa imaginii: 
Captură video

Peste 65% dintre studenții de la Politehnica sunt vaccinați, la fel și peste 80% dintre cadrele didactice, ne-a spus rectorul instituției, Mihnea Costoiu.

 

 

În acest context, la fel ca multe alte universități, Politehnica se pregătește să înceapă noul an universitar în format hibrid. Cu alte cuvinte, cursurile ar urma să fie online, iar laboratoarele sau seminariile ar urma să aibă loc cu prezență fizică.

Totuși, rectorul UPB a precizat că acest scenariu poate fi realizat în contextul în care din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19 autoritățile statului nu vor lua și alte decizii „dincolo sau deasupra autonomiei universitare”. Totodată, a precizat Mihnea Costoiu, regulile sanitare și de distanțare sunt regula în cazul cursurilor cu prezență fizică, cât și în cămine.

În ceea ce privește cazarea în cămin, pentru vaccinați precum și pentru cei trecuți prin boală nu pare să fie o problemă. Potrivit lui Mihnea Costoiu, se pot caza studenții vaccinați sau care au trecut prin Covid și se află între ziua a cincisprezecea și cea de-a 180-a zi de după confirmare.

Din cauza pandemiei, numărul de locuri în cămin a fost diminuat – de la circa 16.000 la circa 8.800 de locuri, iar în acest context, „matematic, nu vor mai rămâne locuri pentru studenții nevaccinați”.

 „Decizia cu privire la cazare este luată de către Consiliul de Administrație la propunerea studenților, asociațiilor de studenți și respectiv ai studenților senatori din Senatul Universității, așa cum este normal”, adaugă rectorul Universității Politehnica din București.

 

ZEIT ONLINE împreună cu parteneri media din 17 țări, printre care RFI România lansează o nouă ediție a cadrului de dialog „Europe Talks". Campania îi invită pe cetățenii din toate colțurile Europei să se angajeze în dezbateri transfrontaliere pe subiecte politice controversate. Toți participanții vor primi un partener de conversație dintr-un alt stat european și care are viziuni politice diferite. Discuțiile în tandem vor avea loc în engleză, în principal prin apeluri video, iar înscrierea se poate face aici: