Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RFI România vă invită la Europe Talks 2021

Mii de dezbateri politice: se lansează cadrul de dialog „Europe Talks" cu tandemuri săptămânale

ZEIT ONLINE, împreună cu parteneri media din 17 țări, printre care RFI România lansează o nouă ediție a cadrului de dialog „Europe Talks". Campania îi invită pe cetățenii din toate colțurile Europei să se angajeze în dezbateri transfrontaliere pe subiecte politice controversate. 

Toți participanții vor primi un partener de conversație dintr-un alt stat european și care are viziuni politice diferite. Discuțiile în tandem vor avea loc în engleză, în principal prin apeluri video, iar înscrierea se poate face aici: EUROPE TALKS.

Până în luna decembrie, pot avea loc mai multe runde de conversații, cu parteneri diferiți. Subiectele vor include cerințele de vaccinare împotriva coronavirusului în Europa, interzicerea autovehiculelor cu combustibili fosili și introducerea unui venit minim necondiționat. „Europe Talks" se va încheia pe 12 decembrie cu un eveniment digital de final.

ZEIT ONLINE organizează „Europe Talks" în colaborare cu o largă rețea media europeană, iar pentru prima oara ENTR este partener (France Medias Monde din Franța, Deutsche Welle din Germania, Onet din Polonia, RTP din Portugalia, RFI din România). 

Conceptul „Europe Talks" 

Europe Talks este un proiect ZEIT-ONLINE inițiat în urmă cu patru ani: „Germany Talks," un cadru de discuție între persoane cu opinii politice diferite. În cooperare cu parteneri media, proiectul a condus la crearea platformei internaționale „My Country Talks", care a facilitat deja programe de dialog în 15 țări. Peste 200.000 de oameni din întreaga lume s-au înregistrat pe platformă pentru a participa la o conversație politică în tandem.

Despre ENTR:
ENTR, este noua ofertă digitală în șase limbi (franceză, germană, engleză, poloneză, portugheză și română), dezvoltată de France Médias Monde și Deutsche Welle în parteneriat cu zece canale media din Europa, este acum disponibilă pe Facebook, Instagram și YouTube.
Prin intermediul materialelor video proprii, transpuse sau adaptate în diferitele limbi (Mă implic, Antreprenoriat, Generația Covid, Declic, etc.), subiectele ENTR scot în evidență parcursuri și inițiative care pot fi sursă de inspirație pentru tineri din întreaga Europă, încurajându-i să reacționeze și să interacționeze pe marginea subiectelor intergeneraționale majore care-i unesc: climă, solidaritate, libertăți, cultură, tehnologii, ocupații, etc.