Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Expoziții la sfârșit de an la Teatrul Național ”I.L.Caragiale”

expo_marin_sorescu.jpg

Expoziția de pictură a poetului Marin Sorescu
Expoziția de pictură a poetului Marin Sorescu
Sursa imaginii: 
Teatrului Național ”I.L.Caragiale”

La sfârșit de an, spațiile expoziționale ale Teatrului Național ”I.L.Caragiale” vor găzdui o serie de manifestări în cadrul programului TNB PARATEATRAL - arte vizuale.

Marți, 19 decembrie 2017, la ora 15.00, a avut loc, în Rotonda din foaierul Sălii Mici a TNB, deschiderea "SIAN - Salonul Naţional de Arta Naivă" (ajuns la a XIV-a ediție), organizat în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) din cadrul Ministerului Culturii şi Identității Naționale.

Este o expoziție bienală, care are ca scop principal promovarea celor mai valoroase lucrări ale artiștilor naivi din țară și din străinătate, asigurând o remarcabilă continuitate a programului multianual de Revigorare a meșteșugurilor tradiționale și promovare a creativității artistice, susținut de INP.

Expoziția rămâne deschisă până în data de 19 ianuarie 2018. Accesul publicului se face prin Bulevardul Carol.

În foaierele Sălii STUDIO, de la etajele I şi II, a avut loc, tot în data de 19 decembrie 2017, la ora 18.00, vernisajul unei expoziții foto-documentare de mare interes, consacrată personalității Reginei Maria a României, expoziție intitulată Regina Soldat.

Proiectul, care prefațează aniversarea Centenarul Marii Uniri, este organizat de Asociația România Culturală în parteneriat cu Teatrul Național ”I.L.Caragiale”, cu sprijinul Bibliotecii Academiei Române, a Bibliotecii Naționale a României, a Muzeului Militar Național și a Arhivelor Naționale ale României, care au pus la dispoziția organizatorilor un bogat fond foto-documentar care va fi expus în premieră.

În Foaierul Media (aripa Intercontinental), publicul va putea viziona, până la sfârșitul lunii ianuarie 2018, expoziția de pictură a cunoscutului poet Marin Sorescu (deschisă în octombrie 2017), despre care Acad. Eugen Simion afirmă, în prefața catalogului editat cu acel prilej, că reprezintă ”o explozie frumoasă și gravă de inocență și inteligentă afecțiune”.

Sursa : Teatrului Național ”I.L.Caragiale”