Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Surferii din Gaza sunt pe val la Astra Film Cinema

15_03_gaza_surf_club_astra_film.jpg

Afiș
Afiș
Sursa imaginii: 
Astra Film Festival

Programul Astra Film Cinema continuă joi, 15 martie, de la ora 19.00, cu filmul Gaza Surf Club / Clubul de surf Gaza, o poveste emoționantă ce redă aspirația la libertate a unor tineri curajoşi, care rezistă ororilor războiului din Gaza practicând surful.

Documentarul expune viața pasionaților de surf din Fâșia Gaza, un teritoriu aflat în conflict, captiv între Egipt și Israel, condus de Hamas și considerat “cea mai mare închisoare în aer liber din lume”.

În acest mediu ostil în care libertățile sunt îngrădite de război, valurile Mării Mediterane oferă un mod de evadare și de speranță pentru o generație aflată sub asediu. Filmul redă cu sinceritate o formă inedită de protest a celor care s-au săturat de război și fanatism religios.

Peisaje marine maiestoase ce contrastează cu ruinele de după bombardamente, imagini ce surprind entuziasmul riderilor pe valuri și o coloană sonoră formidabilă construiesc o producție cinematografică de calitate care poate fi savurată joi, la Astra Film Cinema.  

Gaza Surf Club / Clubul de surf Gaza, regia Philip Gnadt, Mickey Yamine, Germany, 2016, 87'

Prețul unui bilet este de 6 lei.

Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică, nr. 11, Sibiu). Mai multe informații la telefon: 0751.166.516

Sursa : Astra Film Festival