Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Revoluții în direct – conferință şi dezbatere cu Bernard Guetta la București

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Bernard Guetta, jurnalist și comentator de politică externă la France Inter, Libération și la Repubblica, cel mai urmărit editorialist francez, vine la Bucureşti și va susține conferința „Revoluții în direct: jurnalism și geopolitică”, luni 26 martie, între orele 18.00 și 19.30, la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București.

Analizele lui Bernard Guetta despre transformările care schimbă lumea în care trăim sunt ascultate în fiecare dimineață de către 1 800 000 de ascultători, la France Inter.

Specialist al crizelor și schimbărilor radicale, Bernard Guetta va vorbi despre câteva dintre cele mai importante evenimente pe care le-a trăit și urmărit direct în cariera sa de jurnalist (crearea sindicatului Solidarność în Polonia, avântul neoliberalismului în America lui Ronald Reagan, prăbușirea comunismului sovietic sub acțiunea lui Mihail Gorbaciov).

În 2011, Bernard Guetta a primit Marele Premiu al Presei Internaționale Radiofonice pentru cronica sa „Géopolitique”, difuzată în fiecare săptămână, de luni până vineri, între orele 8.16 și 8.19 de France Inter. În 1981, jurnalistul a primit și prestigioasa distincție Prix Albert Londres.

Conferința este gratuită și deschisă publicului larg. Ea va dura în jur de 50 de minute și va fi urmată de o dezbatere cu publicul.

Pentru publicul nevorbitor de limba franceză, se asigură traducere simutană în limba română.

Locul : Amfiteatrul Hașdeu (etajul 2), Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București (Strada Edgar Quinet, nr. 5-7)

Sursa : Institutul Francez din România