Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


„Turandot”, pe scena Operei Naționale București

turandot_-_onb.jpg

Afiș Turandot
Afiș Turandot
Image source: 
ONB

Opera Națională București prezintă duminică, 22 aprilie 2018, ora 18.30 opera semi-stage „Turandot” de Giacomo Puccini. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Invitații speciali ai serii  vor fi soprana Dragana Radakovic în rolul Turandot și tenorul Kamen Chanev în rolul Calaf.

„Turandot” este o operă în trei acte compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami și Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecția lui Carlo Gozzi „1001 de zile” (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano.

Premiera mondială a avut loc în data de 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. În timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul a întrerupt spectacolul la momentul din partitură până unde compusese Puccini și a spus: „în acest moment, maestrul a pus jos pana”. După un moment de tăcere în sală, de la balcon s-a auzit: „Viva Puccini!” urmat de ovațiile publicului.

Opera lui Puccini a devenit de-a lugul timpului cunoscută în întreaga lume pentru „Nessun dorma”, aria celebră din actul final intrpretată de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile.

Distribuția spectacolului din 22 aprilie de pe scena Operei Naționale București:
Turandot - Dragana Radakovic (invitat),  Altoum - Valentin Racoveanu, Timur - Horia Sandu, Calaf - Kamen Chanev (invitat), Liu - Crina Zancu, Ping - Florin Simionca, Pang - Liviu Indricău, Pong - Andrei Lazăr, Mandarinul - Dan Indricău.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București.

Următoarele reprezentații vor avea loc pe 27 aprilie 2018 și 18 mai 2018, începând cu ora 18.30.

Sursa : ONB

1209