Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tragedia Omului - un spectacol studențesc pe scena TNB

tragedia_omului_tnb_2018.jpg

Spectacolul  Tragedia Omului, TNB 2018
Spectacolul Tragedia Omului, TNB 2018
Image source: 
TNB

Sâmbătă, 5 mai, ora 19.00, la Sala Mică a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București, va avea loc prima reprezentație a spectacolului Tragedia Omului, examen de Masterat 2017 din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.

Venind în întâmpinarea tinerilor creatori de teatru, TNB în parteneriat cu UNATC vă prezintă o serie de spectacole realizate de studenți.

Tragedia omului este un ritual de inițiere condus de Lucifer. După alungarea din Rai, îngerul decăzut ghidează prima pereche de oameni, Adam și Eva, într-o călătorie prin timp și spațiu, având ca scop final iluminarea celor doi. Astfel, în Egipt, Omul învață că abuzul puterii provoacă suferință, în Roma – că plăcerea fără iubire este precum ciuma, în Bizanț - credința care ucide în numele Domnului este o minciună, în Praga - cunoașterea superioară folosită doar pentru forța individuală întunecă mintea. În Haos, moartea poate fi învinsă prin iubire.

Tragedia omului prezintă, într-adevăr, un ciclu al decăderilor, un cimitir al împărățiilor distruse.  Nu întâmplător, Lucifer dezvăluie doar perioadele de declin al marilor Imperii. În ciuda tuturor atrocităților istoriei, omul deține arma supremă – LIBERTATEA - de a schimba, de a căuta, de a ALEGE.

“Tragedia Omului  este un spectacol despre LIBERTATE. El prezintă o lume în care Dumnezeu tace, Lucifer conduce timpul, Istoria e o iluzie, iar omul, un chinuit care încearcă să reconstruiască un Paradis Pierdut având o singură armă - LIBERUL ARBITRU”. – Diana Mititelu

Tragedia Omului  
Spectacol de disertație coordonat de Alexandru Darie (profesor master Regie Teatru), Ștefan Caragiu (profesor master Scenografie ) și Vladimir Anton ( profesor asociat).

Adaptare după poemul dramatic Tragedia omului de IMRE MADÁCH

  • Regia și adaptarea: Diana Mititelu

  • Decor: Ioana Ungureanu

  • Costume: Corina Boboc

  • Light design: Alexandru Bibere

Distribuția:

  • LUCIFER: Dorin Enache

  • ADAM: Dumitru Georgescu

  • EVA: Maria Veronica Vârlan

  • SPIRITUL PĂMÂNTULUI: Alexandru Beteringhe

  • COHORTA DE SPIRITE LUCIFERICE: Andrei Atabay, Adrian Loțcu , Claudian Șiman ,Dragoș Stanciu, Bogdan Trifan, Ionuț Terteci, Ion Tudorache

Un spectacol prezentat de TNB în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.

Sursa : TNB