Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Diferiți împreună. Egalitatea de gen, realitate sau ambiție?

Agenția universitară a Francofoniei (AUF) în Europa centrală și de est organizează Conferința « Diferiți împreună. Egalitatea de gen, realitate sau ambiție? » susținută de doamna Leila SAADÉ, Președinte al Rețelei Francofone a Femeilor-lider din Învățământul superior și Cercetare (RESUFF). Conferința va avea loc marți, 15 mai 2018, la ora 16.30, la Academia de Studii Economice din București – ASE, Aula Magna (Piata Romana nr. 6).

 

Realizarea egalității de gen este o condiție indispensabilă pentru dezvoltarea durabilă. Dacă o astfel de provocare necesită participarea întregii societăți, guvernele trebuie să creeze, în primul rând, stimulentele necesare pentru punerea în aplicare eficientă și monitorizarea strategiilor de abordare a inegalităților dintre femei și bărbați.

Doamna Leila Saadé este președinte al Școlii doctorale de drept din Orientul Mijlociu, membru al Consiliului științific al AUF și profesor de drept la Universitatea din Liban. Ca o recunoaștere a contribuțiilor sale în domeniul justiției, al egalității de gen și al drepturilor omului, doamna Leila Saadé a fost aleasă în noiembrie 2015 la conducerea Rețelei Francofone a Femeilor-lider din Învățământul superior și Cercetare (RESUFF).

"Viața are culoare doar dacă se combină cu pasiune. Pot spune că viața mea a fost construită în jurul a două mari pasiuni: tinerețea, purtătoarea torței viitorului, și femeile, purtătoare ale flacării vieții în toate dimensiunile ei ", ne-a mărturisit emoționată doamna Leila Saadé.

Creată la inițiativa Agenției universitare a Francofoniei (AUF) în 2014, RESUFF are drept misiune promovarea accesului femeilor la funcțiile de conducere din instituțiile de învățământ superior și de cercetare. Aceasta reunește femei-lider - președinți, vicepreședinți și vice-cancelari - din instituțiile membre ale AUF din regiuni precum Africa Subsahariană, Maghreb, Orientul Mijlociu, Europa centrală și de est, Europa de vest, Asia-Pacific și America.

 

 

Pentru mai multe informații: www.auf.org

Contact presă :

Lucia MIRA, Responsabil comunicare, Agenția universitară a Francofoniei în Europa centrală și de est, lucia.mira@auf.org ; +40 741 130 711