Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Compania românească DocProcess și-a extins activitatea în Franța și continuă planurile de dezvoltare

liviu_apolozan_2.jpg

Liviu Apolozan
Liviu Apolozan

DocProcess, o companie 100% românească, înființată în anul 2005 de familia Apolozan, a deschis un centru de cercetare și dezvoltare software la Grenoble, în Franța. DocProcess are peste 3.200 de clienți la nivel global, care și-au ameliorat eficiența proceselor financiare, de achiziții si de logistică cu ajutorul soluțiilor de automatizare prin RPA (Robotic Process Automation).

DocProcess, furnizor de servicii pentru digitalizarea și automatizarea proceselor operaționale, deținut de antreprenorii români Liviu și Daniela Apolozan, a deschis în luna martie un centru de cercetare și dezvoltare la Grenoble, în Franța.

În 2005, după 15 ani de activitate în domeniul IT în Franța, am revenit în România și am pus bazele DocProcess.  Cei 13 ani de existență ne-au purtat prin mai multe etape de dezvoltare, cea mai importantă fiind trecerea de la activitatea de consultanță la furnizarea de servicii bazate pe utilizarea unei platforme de concepție si dezvoltare proprii. Astăzi am ajuns în punctul în care ne propunem să ne internaționalizăm”, a declarat Liviu Apolozan, CEO și coproprietar al DocProcess.

Astfel, compania a ales ca primă destinație Franța, o piață matură, care oferă multe oportunități. Birourile din România și Franța vor dezvolta împreună soluții pentru clienții DocProcess.

În prezent, suntem o echipă cu 50 de angajați (România plus Franța) și suntem în proces de creștere. Dorim să lucrăm cu cei mai buni dezvoltatori de software pe care îi putem găsi și care văd oportunitatea de a lucra într-o companie ce își dezvoltă propriul ei produs și are ambiții globale. Ne interesează piețele din Uniunea Europeană și nu numai”, a adăugat Liviu Apolozan.

În centrul DocProcess din Grenoble, deschis în luna martie, lucrează în prezent cinci specialiști software. Centrul este condus de Jean-Dominique Sorace, care coordonează întregul departament tehnic al DocProcess din România și Franța.

“Împreună cu echipa, am ales să ne alăturăm DocProcess pentru că, după mulți ani de corporație, am dorit provocarea de a lucra pe un produs dezvoltat cu ultimele tehnologii. La DocProcess aplicăm micro-serviciile, inteligența artificială și blockchain-ul și ne dorim să dezvoltăm proiecte de cercetare cu universitățile de profil. Este o șansă extraordinară pentru o echipă de seniori, care lucrează de mulți ani împreună, să accelereze dezvoltarea acestui produs”, spune Jean-Dominique Sorace, Technical Director DocProcess.

Clienții DocProcess sunt societăți de tipul SSC (Shared Services Centers), BPOs (Business Process Outsourcing) și companii mari. Aceștia își propun să automatizeze diverse procese pentru a ușura activitatea angajaților și a crește eficiența și productivitatea.

Avem clienți mari ce provin în special din retail, industria alimentară, auto, farma, etc. Am creat un ecosistem de peste 3.200 de societăți care comunică între ele, își armonizează procesele și actualizează cataloage partajate cu ajutorul serviciilor noastre. Digitalizarea a însemnat pentru toate aceste companii accelerarea proceselor operaționale, reducerea erorilor cu 99% și nu în ultimul rând reducerea costurilor cu 60-80%. Activăm într-un domeniu din ce în ce mai dinamic, automatizarea și digitalizarea aflându-se pe agenda tuturor companiilor. Lucrăm să ne extindem serviciile în industria bancară, asigurări și energie”, arată Daniela Apolozan, COO (Chief Operating Officer) al DocProcess.

Portofoliul de servicii & produse în cloud

DocXchange este o platformă colaborativă/de interoperare între societăți, ce permite automatizarea transferului, conversiei și controlului documentelor structurate (contracte, comenzi, avize, facturi, cataloage, etc). Platforma permite colaborarea dintre furnizori și cumpărători prin transferul în timp real al acestor documente direct din sistemul informatic al furnizorului către cel al cumpărătorului. Astfel, se reduc erorile, se accelerează ciclurile de business și se reduc semnificativ costurile cu manipularea hârtiei.

DxCatalog reprezintă o soluție de armonizare de referințe partajate și master data. Un exemplu este catalogul de produse și servicii conținând coduri, prețuri, greutăți, dimensiuni etc, care stă la baza comenzilor dintre cumpărător și furnizor. Prin intermediul DxCatalog se reduc semnificativ erorile comenzilor, facturilor și diverselor avize.

DxNoPaper este o soluție de conversie digitală a documentelor fizice. DocProcess este una dintre puținele companii cu un centru specializat în acest domeniu. Documentele se scanează, indexează și se arhivează / exportă conform regulilor de business dorite de client. Clienții beneficiază de o unificare a fluxurilor documentare (hârtie și digital) într-un singur flux digital.

DxArchive este un serviciu de arhivare electronică în cloud, gândit pentru companii indiferent de dimensiunea acestora. Noutatea serviciului este că realizează unificarea accesului la documente din surse disparate, fără modificări la nivel de infrastructură IT. În plus, DxArchive oferă servicii cu valoare adăugată (content services): transformări de formate (PDF, XML, JPG, etc), control de conținut, criptare / decriptare, semnătură digitală si marcă temporală. Acest serviciu susține demersul companiilor în a răspunde solicitărilor din domeniul GDPR. 

 
Tags: