Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mezzosoprana Emanuela Pascu invitată în spectacolul „Carmen” de pe scena Operei Naționale București

carmen_onb.jpg

Opera „Carmen” pe scena Operei Naționale București
Opera „Carmen” pe scena Operei Naționale București
Image source: 
ONB

Opera Națională București prezintă duminică, 1 iulie, ora 18.30 spectacolul „Carmen” de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Opera „Carmen” reprezintă un caz rar în lumea teatrului muzical. Dacă în ceea ce privește alte lucrări părerile pot fi împărțite, în legătură cu „Carmen”, muzicologii și publicul, elita și spectatorii din balcon, specialiștii și necunoascătorii sunt toți de acord: este o capodoperă.

Mai important, această creație depășește barierele naționale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai bună operă compusă vreodată în Franța, iar după introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis că în zece ani va fi cea mai populară lucrare de operă din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de operă.

Întregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o luptă în arenă, la finalul căreia nu există învingători, ci numai învinși, starea continuă de conflict fiind întreținută de prestația interpreților, îndrumați de către regizoarea Marina Emandi Tiron să redea în forță emoțiile personajelor.

Pentru această reprezentație publicul spectator o va putea urmări pe mezzosoprana Emanuela Pascu în rolul Carmen.

Biletele : se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10.00 - 13.00 și 14.00 - 19.00).

Partener oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Leonidas, Agapitos Cofetărie, Băiatul cu flori

Parteneri: Zarea, Artmark, Hotel Siqua

Partener de tradiție: RFI România

Parteneri media: Observator Cultural, Agerpres, Business Review, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei

Sursa : Opera Naționala București