Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Expoziția "Timpuri pe hartă" la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

timpuri_pe_harta_muzeul_hartilor.jpg

Expoziția Timpuri pe hartă, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, iunie 2018
Expoziția Timpuri pe hartă, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, iunie 2018
Image source: 
muzeulhartilor.ro

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi a demarat începând cu 19 iunie 2018 un proiect inedit în mediul muzeal din România, ce îşi propune sensibilizarea publicului la problemele patrimoniului cultural.

Proiectul Timpuri pe hartă aduce împreună lucrări de patrimoniu şi participanţi la programe în spatele uşilor închise, pentru a descoperi activităţi mai puţin cunoscute publicului, dar esenţiale pentru obiectele expuse.

Acesta este un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, derulat de muzeu în contextul celebrării Anului European al Patrimoniului.

Cum putem avea grijă de hărţile vechi de sute de ani? Se pot oare îndepărta urmele trecerii timpului? Putem afla povestea trecerii prin timp a unui obiect? Sunt întrebări la care participanţii la programe vor afla răspunsul alături de specialişti conservatori şi restauratori, pe parcursul unei serii de 6 întâlniri.

În cadrul acestora, ei vor afla secretele câtorva hărţi din muzeu, îşi vor exersa abilităţile de detectivi desluşind urme şi amprente şi vor asista la intervenţii ce pregătesc lucrările pentru expunere.

Muzeul Hărților vor avea alături în aceast demers elevi, studenţi şi membri ai comunităţii din jurul muzeului, iar toţi cei interesaţi vor putea urmări progresele şi etapele de lucru pe blogul proiectului Timpuri pe hartă, ce se va lansa în luna iulie.

O parte dintre lucrările supuse atenţiei vor fi expuse într-un ambient special creat pentru ele, ca parte a unei expoziţii ce se va deschide în luna octombrie.

Această expoziție va dispune de un mobilier special și de un sistem de iluminare inovativ, ce vor răspunde atât cerințelor prezentate de specialiştii conservatori şi restauratori, cât și nevoilor de observare ale vizitatorilor, cerințe ce asigură un climat optim pentru păstrarea hărților.

Muzeul Hărților

  • Adresa : strada Londra, nr. 39, Bucuresti, sector 1

  • Perioada expoziției : 19 iunie - 30 octombrie 2018

Mai multe detalii despre expoziție aflați aici

Sursa : muzeulhartilor.ro