Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


BIDFF 2018 vă așteaptă scurtmetrajele de dans

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Bucharest International Dance Film Festival lansează în acest an două apeluri deschise: unul pentru scurtmetraje de dans, în cadrul Competiției Oficiale, și unul pentru noul laborator regional pentru dezvoltarea filmelor de dans al BIDFF. Festivalul are loc în București între 6 și 9 septembrie 2018 și va prezenta lucrări care amestecă mișcarea și filmul și chestionează realități istorice reprimate sau redefinesc fapte incerte din actualitate.

Tema ediției din acest an este [re]tracing, iar programul festivalului se concentrează pe urmele pe care timpul le-a lăsat în viețile indivizilor și comunităților.

Regizorii, coregrafii și artiștii sunt invitați să își înscrie filmele de dans aici.

Povești personale intime, diferite modalități de a arhiva memoria colectivă și speculații asupra viitorului, oferă un context de [re]poziționare a "individului" în raport cu "cei mulți", alterând voit așa numitul adevăr general valabil.

Toate aceste manifestari și multe altele lasă urme în corp, ștergând și [re]editând sensuri cu viteza luminii.

[Re]trăirea realității poate genera o nouă "stare de adevăr", una care poate aduce împreună diverse realități temporale și stări emoționale, confuzând psihologicul și cronologicul. Contrapoziționarea unui individ în raport cu cu istoria maselor poate genera cu adevarat un conflict creativ, unul care poate [re]structura realități istorice reprimate sau [re]defini faptele incerte ale prezentului.

Cerințe pentru înscriere

În competiție pot fi înscrise scurtmetraje de dans (ficțiune, documentar, animație), produse în orice regiune a lumii,  premiile totale însumând 3000 de euro.

Din 2017 BIDFF a creat o competiție destinată exclusiv filmelor de dans românești, premiul pentru CEL MAI BUN FILM, în valoare de 1000 de euro fiind oferit de Institutul Cultural Roman.

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) este în căutare de filme inovatoare, care provoacă audiența la un schimb de informații despre viața sociala și politică, emoții ascunse, locuri neobișnuite și mișcarea corpului.

Vor fi luate în considerare filmele de scurtmetraj produse în ultimii 2 ani, cu o lungime maximă de 20 minute.

Materialele de proiecție sunt acceptate în format Full HD, rezoluție minimă: 1920 x 1080.

Pot fi înscrise maxim 2 filme/participant. Ambele vor fi luate în considerare.

Nu se acceptă filme înscrise la edițiile anterioare ale festivalului.

Juriul, numit de organizatori, va selecta filmele câștigatoare. Membrii juriului vor fi anunțați înaintea începerii festivalului, dupa prezentarea selecției oficiale.

Formular de înscriere:
Pentru înscrierea filmelor sunteți rugați să completați urmatorul formular: https://form.jotformeu.com/81307694915363

Termen de înscriere:
10 iulie 2018

Săptămâna viitoare începe Camping de dans contemporan 2018, un proiect de cercetare coregrafică și explorare artistică individuală și de grup organizat de CNDB, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și găzduit de Teatrul Național „Marin Sorescu" din Craiova între 11 și 26 iulie.


Camping de dans contemporan 2018, Craiova, 11-26 iulie
Camping de dans contemporan 2018, Craiova, 11-26 iulie
Sursa imaginii: 
CNDB

CNDB le oferă astfel unor coregrafi care au la activ minimum două creații personale oportunitatea unei tabere de vară ce include ateliere de practică și teorie susținute de nume importante ale scenei contemporane românești și internaționale: Jan Burkhardt, Mădălina Dan, Mihaela Michailov și Sandra Noeth.

Până data viitoare, keep dancing!

Sursa : CNDB / bidff.ro