Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Romstal recomandă recuperatoarele de căldură

128341_l.jpeg

Image source: 
romstal.ro

 În ultimii ani, piața s-a îndreptat către clădiri cât mai bine izolate termic, utilizând diferite soluțîi precum izolațiile exterioare sau ferestrele etanșe.  

 

 Toate acestea au dus către un consum de energie scăzut, dar în același timp, au apărut și probleme legate de calitatea aerului interior. Astfel, se formează aerul viciat     din interiorul încăperilor: acumulări de dioxid de carbon, apariția mucegaiului pe pereți. 
 În astfel de situațîi se pot folosi recuperatoarele de căldură ce ajută la îmbunatațirea calitații aerului interior.  Recuperatorul de căldură este echipat cu două ventilatoare centrifugale: unul ce extrage aerul din  încăpere, iar cel de-al doilea introduce aer proaspăt în încăpere. Debitele de aer pe introducere, evacuare sunt complet separate în inerorul recuperatorului. Debitul de aer extras din încăpere transferă energie debitului de aer proaspăt introdus, moderând temperatura din încăpere-cald pentru perioada sezonului de iarnă și rece pentru perioada sezonului de vară cu avantajul că economiseste energie. Poate fi instalat în diferite tipuri de încăperi: dormitor, baie, cameră de zi, birou sau spațîi închise cu un grad de ventilație insuficient.Printre avantajele recuperatoarelor de căldură enumerăm: asigură circulația optimă a aerului în încăperi, ajută la reducerea sau eliminarea umezelii și mucegaiului din încăperi, randament ridicat și consum de enrgie scăzut, se poate instala pe un perete cu racord existent sau cu unul nou cu diametrul de 100-120 de milimetrii, dimensiuni reduse.