Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Inima Reginei – prezentarea albumului „Regele Mihai I. Loial tuturor” la Brașov

afis_inima_reginei_-_brasov-1.jpg

Afiș Inima reginei, Brașov
Afiș Inima reginei, Brașov
Sursa imaginii: 
Editura Corint

Muzeul Județean de Istorie Brașov organizează joi, 19 iulie, ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta (Strada Apollonia Hirscher nr. 8, Brașov) un eveniment special, dedicat Reginei Maria și Regelui Mihai.

Va avea loc prezentarea albumului "Regele Mihai I. Loial tuturor", cu ocazia vizionării filmului documentar "Inima Reginei" la Brașov, urmat de un concert susținut de către Adrian Naidin.
 
Au trecut 80 de ani de când Regina Maria și-a lăsat inima românilor, iar brașovenii nu au uitat-o nici astăzi. La Brașov va fi spusă povestea suveranei într-o seară de excepție.
 
Partenerii evenimentului sunt Centrul Cultural Reduta, Grupul Editorial Corint și TVR1.
 
Seara va debuta cu prezentarea albumului Regele Mihai I. Loial tuturor, apărut la Editura Corint, album de excepție ce conține fotografii de la ceremoniile ocazionate de înmormântarea Regelui Mihai I al României, din 16 decembrie 2017.
Ilustrațiile fac parte din proiectul „Fotografii pentru Rege”.
 
Vor lua cuvântul: 
  • Nicolae Pepene – istoric și director al Muzeului Județean de Istorie Brașov

  • Camelia Csiki – coautor al albumului, realizatoare a emisiunii Ora Regelui, TVR1

  • Ion Tucă – director al Casei Regale a României 

  • Gelaledin Nezir – general maior (r), directorul de Cabinet al Ministrului Apărării Naționale

Evenimentul va continua cu vizionarea filmului documentar Inima Reginei, un documentar inedit, realizat în 2007 de Camelia Csiki, singurul jurnalist care a filmat vreodată inima Reginei Maria. Aceasta nu a fost expusă niciodată publicului, păstrându-se până în zilele noastre conservată în tezaurul Muzeului Naţional de Istorie. Echipa TVR a refăcut traseul pe care l-a parcurs inima suveranei între anii 1940-1970, de la Balcic la Bran şi apoi la Bucureşti.
 
Seara se va încheia cu un concert extraordinar al artistului Adrian Naidin. 
 
În ultimii ani, Adrian Naidin și-a început multe spectacole cu Imnul Regal. Iubește Familia Regală pentru că reprezintă cele mai înalte valori morale ale românilor, pentru că este păstrătoare a tradițiilor românești. L-a adorat pe Majestatea Sa Regele Mihai și, anul trecut, își dorea tare mult să-i mai poată cânta încă o dată. Spectacolul pe care îl va oferi joi seara brașovenilor este pentru Regele Mihai și Regina Maria. 
 
Intrare gratuită. 
 
Sursa : Editura Corint