Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Hotel Watercage (Belgia) și Grand Nocturnal Aquatic Parade (Franța) vin în acest weekend la B-FIT IN THE STREET

grand_nocturnal_aquatic_parade_les_embarques_lery-posesveronique_mollero.jpg

Grand Nocturnal Aquatic Parade - LES EMBARQUES Léry-Poses
Grand Nocturnal Aquatic Parade - LES EMBARQUES Léry-Poses
Image source: 
Véronique Mollero

Al doilea weekend al Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street!, organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, continuă cu noi producții internaționale, în weekendul 21, 22 iulie. Astfel, seara zilei de sâmbătă, 21 iulie, este rezervată spectacolelor mari, care vor avea loc în Piața George Enescu și în Parcul Cișmigiu.

21 iulie 2018

  • Hotel Watercage (Belgia) | Piața George Enescu | 21:15 – 22:00

  • Grand Nocturnal Aquatic Parade (Franța) | Parcul Cișmigiu (pe lac) | 22:00 – 23:00


Grand Nocturnal Aquatic Parade - Lyon
Grand Nocturnal Aquatic Parade - Lyon
Image source: 
Zeizig-Mascarille

Ziua de sâmbătă, începe la ora 19:00, în Piața Universității, unde este amplasată instalația-planetariu - Discovery Planetario (Italia), dar și instalația interactivă Collective Strings (Danemarca).

Tot de la ora 19:00, în Parcul Cișmigiu încep atelierele de clovnerie pentru copii, Clovnerie & Commedia dell’arte (România). Atelierul cu elemente de clovnerie și Commedia dell’arte pentru copii propune jocuri de grup sau în perechi, dansuri, trucaje, exerciții și cascadorii. Adresat copiilor între 3 și 12 ani, atelierul îi învață pe cei mici, în funcție de vârstă, salutul clovnilor, săritura lui Arlechino, lecția lui Pantalone, duelul bătrânilor, dansul clovnilor.

Recunoscuți pentru spectacolele poetice, cu un puternic impact vizual, artiștii belgieni de la Theater Tol prezintă la București singura reprezentație a producției Hotel Watercage. Spectacolul de acrobație aeriană este programat în seara zilei de sâmbătă, 21 iulie, în Piața George Enescu.

O călătorie într-o dimensiune suprarealistă în care principalele personaje ale Hotelului Watercage sunt într-o continuă căutare a fericirii. Blocați în colivii sau suspendați deasupra mulțimii, se îndepărtează tot mai mult de realitatea înconjurătoare. Acompaniați de cântăreți de operă și muzică live, locuitorii Hotelului Watercage luptă să se elibereze de propriile gânduri și să se distanțeze de trecut într-o reprezentație de acrobație aeriană plină de poezie.

Watercage
Watercage
Image source: 
Paul Jongeneelen

Seara de sâmbătă se încheie cu ultimul spectacol pe apă din programul acestei ediții B-FIT in the Street!

După succesul producției franceze Water Fools din weekendul trecut, compania Ilotopie a pregătit pentru 21 iulie, pe lacul din Parcul Cișmigiu, un carnaval pe apă cu scene suprarealiste, intitulat Grand Nocturnal Aquatic Parade, ce promit să impresioneze publicul prin jocul de lumină și foc al actorilor, prin mașini pe apă, insule plutitoare, cuști, animale și personaje fantastice.

De la Sydney, la Chicago, Seoul sau Londra până la mlaștinile din Camargue sau orașele port din Rusia, compania franceză Ilotopie și-a câștigat reputația de a transforma râuri, lacuri și docuri în scene fluide pentru producții spectaculoase de teatru în aer liber, cu un puternic impact vizual.

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! continuă cu spectacole programate în weekendurile 28-29 iulie și 4-5 august.

Programul complet se regăsește www.fitsb.ro.

Partener media: RFI România
Cu spijinul Aqua Carpatica

Detalii pe www.arcub.ro și www.fitsb.ro 
Puteți descarca aplicația ARCUB: Android și iOS! 

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Sursa : ARCUB