Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Smida Jazz Festival - a treia ediție

vizual-smida-jazz-2018.jpg

Afiș Smida Jazz Festival, ediția a III-a, 2018
Afiș Smida Jazz Festival, ediția a III-a, 2018
Image source: 
Smida Jazz Festival

Cea de-a treia ediție a Smida Jazz Festival, eveniment internațional open-air dedicat jazz-ului de avangardă, va avea loc între 17 și 19 august 2018, în inima Parcului Natural Apuseni.

Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate diverse activități educative și recreative, iar odată cu lăsarea serii ne vom bucura de motivul principal pentru care ne dăm întâlnire la Smida, cele 9 concerte de jazz contemporan susținute de: Spirit Cave - super-grup format din Marilyn Mazur, Nils Petter Molvær, Eivind Aarset, Jan Bang (Danemarca/Norvegia), Kimmo Pohjonen (Finlanda), Portico Quartet (Marea Britanie), Sons Of Kemet (Marea Britanie), Barabás Lőrinc Quartet (Ungaria), Immortal Onion (Polonia), Krisper (România), Paperjam (România) și Muntet (România). 

Smida Jazz Festival este un proiect cultural unic în România și în Europa de Est, care își propune să susțină jazzul de avangardă și abordările inovatoare în acest gen muzical. Totodată, țintește să contribuie activ la dezvoltarea regiunii Transilvaniei, prin promovarea Parcului Natural Apuseni, locul de desfășurare. Astfel, festivalul se adresează tuturor consumatorilor de cultură, muzică live de calitate și natură.

Smida Jazz Festival 2018
Smida Jazz Festival 2018
Image source: 
smidajazz.ro

Smida (Beliș, Cluj) se află la 90 de kilometri asfaltați de Cluj-Napoca și 130 de Oradea, accesul făcându-se din drumul european E60, prin Huedin (pe traseul Răchițele, Doda Pilii și Smida).

Zona dedicată festivalului, la 1.100 de metri altitudine, va avea: parcare (mașini și rulote), food court, baruri, camping cu toate facilitățile necesare (dușuri cu apă caldă, toalete, lavoare, electricitate, pază ș.a.) și vor fi puse la dispoziție mijloace de transport în comun dinspre Cluj-Napoca spre Smida și invers. 

Abonamentele la festival și cele la camping, ambele per persoană, pot fi cumpărate online de pe www.smidajazz.ro, precum și de pe Eventbook, Eventim, Bilete.ro, cât și de la partenerii acestora.

Prețul lor este de 139 de lei până în 31 iulie, iar între 1 și 17 august - 169 de lei, pentru intrarea la festival, iar abonamentele la camping au prețul de 55 de lei.

Biletele pentru o zi la festival costă 65 de lei (pot fi cumpărate și în avans, on-line, dar și la fața locului), iar biletele pentru o zi la camping vor putea fi achiziționate doar la fața locului, la prețul de 25 de lei, în limita disponibilității. 

Evenimentul este realizat cu ajutorul: 

Sponsorului Principal: Electroglobal 

Sponsorilor: Agressione, Banca Transilvania, Bosch, Distral, Ducfarm, Ecco, Finlandia, Gerovital, Homegarden, Jagermeister, Kone, La Donna Imobile, Lecom, Legofruct, Nivea, Oscartielle, Perpetuum, Solaris Development, Sport Management Events,  The Botanist, Ursus Retro. 

Partenerilor: Almdudler, Ambasada Danemarcei, Archicode, Asociația Grupul pentru Dezvoltare Locală, Cărturești, ClujHub, Colectiva Gazette, Daisler, DB Schenker, Eaton, Institutul Polonez, Live Rental, Panorama Business Inn, Parcul Natural Apuseni, Pitech, Smida Park, Sofar Sounds, Someș Delivery, START, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca. 

Partenerilor media: RFI România, Black Rhino, Cluj.com, ClujLife, Clujulcultural.ro, Evenimentar.ro, Festivalier, MediaDome, Scena9, Sunete, TVR Cluj, Zile și Nopți. 

Și cu sprijinul: Consiliului Local Cluj. 

Pentru mai multe informații, puteți accesa www.smidajazz.ro și pagina de Facebook a evenimentului, smidajazz.

Sursa : Smida Jazz Festival