Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Romstal recomandă centralele de încălzire şi apă caldă în condensaţie instant

164467_l.jpeg

Image source: 
romstal.ro

Microcentrala în condensaţie reprezintă una dintre cele mai eficiente surse pentru încălzire, conducând în acelaşi timp la emisii de noxe de 5 ori mai mici faţă de microcentrala clasică.

 

Condensaţia este cea mai eficientă tehnică de transformare a combustibilului lichid şi gazos în energie termică pentru că utilizează sursele de energie în proporţie de 98%.

Microcentralele în condensaţie beneficiază de o automatizare completă a funcţionării în condiţii de siguranţă, fiind prevăzute cu multiple elemente de protecţie care permit o exploatare economică, confortabilă şi în siguranţă.

Un exemplu de economie realizată în raport cu microcentralele clasice: în zona Muntenia Centru, pentru o casă cu suprafaţa de 150 de metri pătraţi, izolată, în sezonul de încălzire din perioada 15 octombrie – 31martie, se poate ajunge la o economie de aproximativ 700 de lei pe an.

Comparativ cu microcentralele clasice, microcentralele în condensaţie generează o economie de aproximativ 400 de metri cubi de gaz anual, ceea ce se traduce în 880 de kg de dioxid de carbon mai puţin. 
Dacă ţinem cont că un copac poate absorbi 100 de kg de dioxid de carbon, înseamnă că folosind microcentrale în condensaţie protejăm aproape 9 copaci.