Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Webinar on-line Cultura Alternativă

Marți, 2 august, începând cu ora 19:00, vă invităm să participați la webinar, în continuarea seriei ”Cultura Alternativă”.

Marea Britanie este un model foarte diferit dar funcțional în zona culturală. Ca sistem politic, Regatul Unit este o monarhie constituțională, în care puterea executivă este atribuită Guvernului ("Guvernul Majestății Sale") și provine de la Parlament. Este una din puținele țări actuale care nu au o Constituție.
Regatul Unit are un sistem de protecție socială foarte cuprinzător, și se proclamă un "Welfare state" („stat al bunăstării").
Un lucru interesant este că nu există o definiție oficială a culturii în Regatul Unit. Cultura britanică, cu caracterul său distinctiv național, regional și lingvistic, și diversitatea multiculturală, nu este privită ca o singură entitate. Astăzi, este mai precis să se facă referire la culturile din Marea Britanie pentru a reflecta o gamă largă a acestei diversități.
Mai multe detalii la adresa https://www.facebook.com/events/452638285204789/

Tema : Statutul artistului – studiu comparativ 

Scurta descriere: 
Studiu comparativ asupra peisajului cultural din cinci țări europene – metoda și prezentarea rezultatelor

Invitat: Corina-Rodica Andrei
Doctor în Ştiinţe Politice, titlu obţinut în 2013 la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), cu o lucrare care analizează sistemul de vot din Parlamentul României şi relaţia acestuia cu executivul. Cu o experienţă vastă în cercetare, Corina Andrei a elaborat diverse analize şi studii, în problematici precum integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii, abandonul şcolar, creşterea şomajului, comportament politic. Corina are experienţă de peste 4 ani în scrierea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană şi naţională. Preocuparea principala a acesteia, privind studiile la care a lucrat şi proiectele la care a participat, este existenţa unui rezultat social real pozitiv la nivelul comunităţilor.

Studiu comparativ (I) - Cultura Alternativa - Statutul Artistului

 

Sesiunea de întrebări și răspunsuri on-line din cadrul webinarului, va avea loc pe pagina de facebook a proiectului Cultura Alternativă, pagină care poate fi accesată la adresa:

https://www.facebook.com/statutulartistului

Corina-Rodica Andrei va răspunde întrebărilor publicului, timp de o oră, începând cu ora 19:15, prin intermediul chat-ului disponibil pe pagina de Facebook.