Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bookfest mută capitala culturii scrise românești la Chișinău

Peste 50.000 de cărți de la cele mai importante edituri din România și Republica Moldova, reunite în circa 60 de standuri individuale, îi așteaptă pe cititorii interesați de reduceri și de volume de cea mai bună calitate în perioada 29 august – 2 septembrie, la Moldexpo Chișinău. Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, aflat la cea de-a treia ediție, sărbătorește în anul Centenarului Marii Uniri cartea scrisă în limba română de pe ambele maluri ale Prutului.

Pentru al treilea an consecutiv, editorii de pe ambele maluri ale Prutului își așteaptă publicul fidel la Salonul Internațional de Carte Bookfest pentru o Sărbătoare a Cărții, de pe 29 august până pe 2 septembrie.

Lectura în limba română este nu doar o datorie culturală, dar și una istorică și identitară”, spune ministrul Culturii din Republica Moldova, Monica Babuc, despre evenimentul care încununează Centenarul Marii Uniri din punct de vedere al pieței editoriale.

Cartea românească va contura perspectiva unui început de nou centenar pentru români și România”, afirmă și Nicolae Brînzea, directorul Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.

Procurorul general al României onorează prima zi de Bookfest cu lansarea unui volum despre "Protecția juridică a patrimoniului cultural”.

Chișinău e o capitală în care autorii români nu au nevoie de traducere, așa cum autorii de limbă română din acest spațiu nu au nevoie, la vest de Prut, de traducători. Nevoie au, și unii și alții, de cititori, iar ediția a III-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest este un binevenit prilej de apropiere între actorii pieței de carte și public”, sunt gândurile cu care așteaptă această ediție Liliana Țuroiu, președinte a Institutului Cultural Român.