Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gala Premiilor pentru un Mediu Curat dă startul celei de-a 10-a ediții

gala_premiilor_pentru_un_media_curat.jpg

Gala Premiilor pentru un Mediu Curat
Gala Premiilor pentru un Mediu Curat
Image source: 
ecotic.ro

"Gala Premiilor pentru un Mediu Curat" a ajuns la a zecea ediție. În cele nouă ediții de până acum au fost înscrise 481 de proiecte realizate de diverse organizații din România, care reprezintă tot atâtea exemple demne de urmat.

Câștigătoare a Premiului pentru Instituții Publice în ediția 2017 fost Garda ecologică Baia Mare, cu proiectul „Baia Mare Curată!”. În numele echipei câștigătoare, Silvia Pop ne-a declarat: „Acest premiu reprezintă o distincție foarte importantă pentru comunitatea noastră băimăreană. Este rezultatul eforturilor comune, depuse de  către  Autoritatea Locală și Garda Ecologică  de pe lângă Primăria Municipiului Baia Mare. Locul I ne onorează, ne responsabilizează astfel încât vom continua să muncim pentru un oraș verde, deoarece comunitatea noastră merită să rămână conform țintei noastre, Baia Mare curată!”

În acest an, data de 25 septembrie a marcat lansarea sesiunii de înscrieri pentru cea de-a X-a ediție a competiției „Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat”, devenit deja un brand ECOTIC. Instituțiile de învățământ, companiile, ONG-urile și instituțiile publice sunt invitate să își înscrie proiectele dedicate mediului direct pe website-ul competiției, www.premiilepentrumediucurat.ro

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este un concurs al Asociației ECOTIC, organizat la nivel național și dedicat inițiativelor de protecție a mediului și conservare a resurselor planetei. Concursul are patru categorii, fiind invitate să se înscrie companii, instituții de învățământ, instituții publice și ONG-uri care au dezvoltat, începând cu luna octombrie 2017, proiecte dedicate mediului.

Condiția esențială este ca aceste proiecte să fie într-un stadiu suficient de avansat pentru a prezenta rezultate relevante, chiar și intermediare.

În data de 25 septembrie s-a dat startul înscrierilor în concurs. Înscrierile se pot realiza pe www.premiilepentrumediucurat.ro prin accesarea formularului online de înscriere, disponibil la adresa https://www.premiilepentrumediucurat.ro/inregistreaza-proiect/.

„Invităm organizațiile care deruleză proiecte dedicate protecției mediului și utilizării eficiente a resurselor, precum și programelor de CSR, să le inscrie în ediția aniversară a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat. Avem convingerea că prin promovarea bunelor practici la nivelul comunităților locale contribuim, împreună cu partenerii noștri, la dezvoltarea unei atitudini responsabile față de valorile  mediului În care trăim”, declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.
Data limită de înscriere a proiectelor este 20 noiembrie 2018, acestea urmând  a fi evaluate de un juriu de specialitate. Votul final îl va avea însă publicul prin intermediul paginii de Facebook Organizația ECOTIC.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 decembrie pe website-ul ECOTIC, premiile urmând a fi acordate în cadrul celei de-a zecea ediții a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat.  

Concursul este organizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Interbrands, Heineken, InfoCons, Hotnews, RFI Romania, Cărturești, Oameni și Companii, Romania Pozitivă, Image Factory, CCIFER, Stiri.ong și Junior Achievement Romania.

Pentru mai multe detalii, accesați premiilepentrumediucurat.ro  

Despre ECOTIC:
ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Sursă : ECOTIC