Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Frumoasa din Pădurea Adormită - spectacol de balet pe scena Operei Naționale București

afis_frumoasa_din_padurea_adormita_onb.jpg

Afiș spectacol de balet - Frumoasa din pădurea adormită
Afiș spectacol de balet - Frumoasa din pădurea adormită
Image source: 
ONB

Opera Națională București prezintă miercuri, 3 octombrie 2018, începând cu ora 18.30 spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Regia și coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev și Stanislav Fečo.

Decorul, costumele și light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

https://www.youtube.com/watch?v=RwF4Cwn6Na4
(Imagine și montaj: Sebastian Bucur/ Opera Națională București)

Coregrafii Vasily Medvedev și Stanislav Fečo promit publicului o experiență unică precum înșiși declară: „Este o onoare să montăm spectacolul Frumoasa din Pădurea Adormită alături de corpul de balet al Operei Naționale București, un tribut adus marelui coregraf Marius Petipa cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nașterea artistului.

Geniul muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski redă cu finețe celebrul basm bazat pe contrastele dintre bine și rău. După traversarea a trei secole, acest spectacol de balet încă stârnește curiozitatea audienței de toate vârstele.

Întrucât am crescut cu acest titlu legendar și am evoluat într-un număr considerabil de producții ale spectacolului Frumoasa din Pădurea Adormită, am încercat să conservăm cele mai semnificative tradiții din patrimoniul baletului clasic și, alături de un scenariu inedit și costume de poveste, să oferim o emoție de neuitat audienței.”

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10.00 - 13.00 și 14.00 - 19.00).

Partener oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas, Agapitos Cofetărie, enRose

Partener: Artmark

Partener de tradiție : RFI România

Parteneri media: Observator Cultural, Agerpres, Business Review, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei

Sursa : ONB