Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Săptămâna gustului între 8-14 octombrie la TV5 Monde

saptamana_gustului_tv5_monde.png

Săptămâna gustului
Săptămâna gustului
Image source: 
TV5 Monde

În octombrie, TV5MONDE vă propune o săptămână a gustului care vă aduce creații seducătoare, ale cărei principale acțiuni sunt plasate sub semnul excelenței și în permanenta legătură cu solul în care sunt cultivate produsele și care au ca scop unic să vă delecteze.

TV5 Monde vă propune o incursiune fascinantă în "Săptămâna gustului", în perioada 8-14 octombrie.

Vinuri Grand Cru, trufe negre și sirop de arțar : a sosit acel moment în care veți descoperi produsele tradiționale, de la faza de producție până când ajung în farfurie.

De la trufe la producția de vin, puteți arunca o privire atentă asupra artei de a ști cel mai bine cum să obțineți maximum de la pământul pe care îl cultivați și să aveți ca rezultat cel mai bun produs posibil.

LES MAÎTRES DU VIN
Miercuri, 10 octombrie, la ora 13.30

Descoperiți vinurile Grand Cru și viile din care sunt aduși strugurii pentru acestea.

O vizită realizată cu mare atenție în cele mai importante podgorii ale Franței: veți vizita domeniile Zind-Humbretch în Alsacia, Compte Liger-Belair în Burgundia și Chateau Pontet-Canet în Bordeaux.
    

LES MAÎTRES DE LA TRUFFE
Duminică 14 octombrie, ora 20.35

Numită "Diamantul negru" de pasionații de mâncare.

Cu toate că își mențin personalitatea locurilor în care sunt cultivate, trufele și-au făcut o intrare extraordinară în lumea gastronomiei de lux și gourmet. Veți putea întâlni specialiști care au făcut o reală pasiune față de acest tubercul și secretele lui.

LE GOÛT D’UN PAYS
Marți, 9 octombrie, la ora 20.00

Un omagiu adus culturii tradiționale de zahăr din Quebec.

În lumina primăverii, doi poeți din Quebec adună sevă de arțar. Întâlnirea are loc exact în sezonul plin de zahăr și duce la apariția acestui documentar care povestește despre Quebec printr-unul dintre ritualurile sale iconice.

Pe tot parcursul anului, TV5 Monde vă invită să vă delectați cu programe dedicate iubitorilor de gastronomie:

ÉPICERIE FINE, TERROIRS GOURMANDS
Sâmbăta, la ora 14.00

Cheful recunoscut de Michelin, Guy Martin, prezintă produse emblematice pentru solul francez și trasează portretul celor care lucrează acest pământ. Bonus: O rețetă de la Chef Martin la finalul emisiunii.

L’ÉPICERIE
În fiecare joi, ora 11.30

O emisiune care dă întâlnire tuturor celor celor care sunt interesați de conținutul farfuriei lor.

Din program: rapoarte, sondaje, teste de gust, bănci de testare, cărora li se alătură sfaturi și trucuri simple, dar eficiente.

AL DENTE
În fiecare vineri, ora 11.30 am

O combinație între delicii culinare, râsete și umor și cultură gourmand pentru a vă arăta cum se fac toate felurile de mâncare dintr-un meniu.
 

LES P’TITS PLATS DE BABETTE  
În fiecare luni, ora 11.30
Babette, Regina bucătăriei creole, este expertă de asemenea în bucătăriile din Normandia, Auvergne sau Sudul Vietnamului! Din piață și până în bucătărie, descoperă teme și rețete pe cât de detaliate, pe atât de gustoase.

Delectare culinară prinr-un singur click pe TV5MONDE

 

Blogerii de food pe europe.tv5monde.com
Descoperiți articolele care au ca temă principală mâncarea: bucătărie franțuzească sau internațională, gusturi și arome noi, alături de rețete pentru toți.
 
Învață franceză într-un mod delicios
Exerciții online gratuite care au ca bază produse franceze, rețete, sfaturi și trucuri pentru gătit. Niciodată nu a fost mai delicios să folosim limba franceză.

Focus: Aromele lumii
Descoperă toate aromele și bucătăriile din lume.

Sursa : europe.tv5monde.com/ro