Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dedesubturile hărților

Având peste 25 de ani de succes pe canalul Arte în Franța și Germania, referința europeană a emisiunilor de analiză geopolitică vine în România! Încotro se îndreaptă lumea în care trăim? Care sunt fenomenele istorice, geografice și economice ce bulversează Planeta? 

Care sunt noile alianțe și interese ce explică aceste transformări profunde? Cum le putem înțelege? Veți găsi răspunsuri la aceste întrebări dacă urmăriți emisiunea săptămânală « Dedesubturile hărților », realizată de Florin Luca.

Acest program de televiziune este rezultatul unei colaborări strânse ce există între un grup de cercetători francezi, canalul TV Arte France și o echipă de producție din România coordonată de către Florin Luca. 

Permițând descoperiri inedite cu ajutorul hărților și având o linie editorială reînnoită în permanență, emisiunea “Dedesubturile hărților” este și un demers pedagogic. Eforturile migăloase ale echipei de cercetători nu caută o poziționare sub impactul actualității, ci se înscriu într-un demers strategic contemporan, orientat către analiză și raționament. Programul are menirea de a face publicul să înţeleagă tematica abordată într-o dimensiune mondială. 

 « Dedesubturile hărților » incearcă să surprindă telespectatorii cu hărți necunoscute, ce decriptează granițele geografice actuale și identifică argumentele ce stau la baza rafinării cartografiei și a diversității sale. Noile hărți ne atrag prin precizia și frumusețea lor, ne oferă cheile unei înţelegeri mai profunde a lumii și chiar stimulează imaginația. 

Această întâlnire săptămânală are formatul unei emisiuni cu durata de 12-15 minute. Ritmul săptămânal de difuzare impune echipei de cercetători, realizatori și graficieni un efort de rigoare, dar și de creativitate pentru a îmbina cartografierea fizică cu concepte de natură abstractă. 

Filmările din România au fost realizate la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Emisiunea ce va fi difuzată pe canalul B1TV sâmbăta seara, începând cu data de 20 octombrie 2018, după jurnalul de la ora 23:00, va avea în această toamnă 7 episoade.