Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


„Lacul Lebedelor”, cel mai apreciat balet al tuturor timpurilor pe scena Operei Naționale București

lacul_lebedelor_onb_3.jpg

Lacul lebedelor, ONB 2018
Lacul lebedelor, ONB 2018
Image source: 
ONB

Opera Națională București prezintă vineri, 12 octombrie 2018, începând cu ora 18.30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea. În rolurile Odette/Odille - Cristina Dijmaru, Siegfried  - Ovidiu Matei Iancu, Regina - Mihaela Soare, Deirfgeis - Bogdan Cănilă.

https://www.youtube.com/watch?v=BbwkzcuWj1Y
(Video: Sebastian Bucur/ Opera Națională București)

Coregraful Gheorghe Iancu, despre spectacolul de pe scena Operei Naționale București:Am crescut și am visat cu Lacul lebedelor. Nu știu ce mă fascina... poate măiestria coregrafului Oleg Danovski, dansatorii sau toate împreună.

Cred că tradiția atrage foarte tare publicul fiindcă ce am ales să mențin din versiunea clasică este capodoperă, deci nemuritoare. Am considerat că este foarte bine să plasez spectacolul în epoca în care a trăit Ceaikovski. Este o epocă foarte elegantă, după părerea mea. Am fost foarte interesat de istoria ultimului țar rus și am găsit că este o legătură foarte bună din punct de vedere muzical.

Putem să-i spunem balet neoclasic, dar are și zone moderne. Niciodată nu am dorit să pun o ștampilă stilistică. Pentru mine stilul trebuie să fie subjugat ideii. Ideea primează. Stilul se definitivează din mers. Erotismul este ceva ce îmi aparține. Este greu să vorbești despre sine, dar întotdeauna senzualitatea și erotismul au făcut parte din expresia mea artistică, ca om și ca dansator, și au un mare impact în viața mea, în tot ce am făcut, însă cu precădere în teatru.”

Următoarea reprezentație a spectacolului de pe scena Operei Naționale București va avea loc miercuri, 5 decembrie, începând cu ora 18.30.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10:00 - 13:00 și 14:00 - 19:00).

Partener oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas, Agapitos Cofetărie, enRose

Partener: Artmark

Partener de tradiție : RFI România

Parteneri media: Observator Cultural, Agerpres, Business Review, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei

Sursa : ONB