Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Soprana Dragana Radakovic și baritonul Mauro Bonfanti, invitați în „Nabucco” de pe scena Operei Naționale București

nabucco_onb_steluta_popescu_1.jpg

Nabucco
Image source: 
Steluța Popescu | ONB

Opera Națională București prezintă joi, 18 octombrie 2018, începând cu ora 18:30, spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi, în regia lui Hero Lupescu, scenografia George Doroşenco, coregrafia Doina Andronache, asistent de regie Cristina Costescu, maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi – invitat.  Pentru această reprezentație publicul spectator îi va putea urmări pe soprana Dragana Radakovic  în rolul Abigaille și pe baritonul Mauro Bonfanti în rolul Nabucco.

Spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creații din istoria Operei Naționale București. Pentru această producție, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciați creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obișnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reușit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic. Astfel, Corul sau vocea unui popor subjugat, execută simultan aceleași mișcări, ca o singură ființă, are aceleași aspirații și sentimente ca o personalitate distinctă. Pe de altă parte, soliștii ca reprezentanți ai ideilor pe care le transmite opera, sunt în majoritatea timpului statici, ca niște statui impunătoare, ca niște măști care declamă, ca niște mașinării simțitoare. Cadrul scenografic creat de George Doroșenco, deși alcătuit din elemente de decor simple, dar uriașe, exprimă megalomania personajului principal, temutul rege Nabucodonosor.

 

 

Imagine: Ana Constantinescu / Opera Națională București ; Montaj : Sebastian Bucur/ Opera Națională București

Premiera operei pe scena bucureșteană în luna octombrie a anului 1987, a reprezentat un act revoluționar din partea artiștilor de atunci ce a reușit să transceadă în timp, rămânând în repertoriu vreme de 30 de ani. Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc joi, 25 noiembrie 2018, începând cu ora 18:30.

 

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10:00 - 13:00 și 14:00 - 19:00).


Nabucco
Image source: 
Steluța Popescu | ONB