Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Culese din Balkani

Hai la Culese din Balkani: filme documentare, Antropologia sarmalei, Ziua Pitei, #MadeInTurkey, tarafuri țigănești și multe alte evenimente balcanice.

Festivalul internațional de film antropologic documentar Culese din Balkani se întoarce la Muzeul Țăranului & Clubul Țăranului, între 29 octombrie și 4 noiembrie, cu multe filme documentare balcanice, filme de ficțiune balcanice, multe premiere, Antropologia sarmalei, Ziua Pitei, povești din Balcani, #MadeInTurkey: mâncăruri tradiționale din Turcia, ateliere, dervish, muzică din Balcani, tarafuri țigănești, party balcanic, expoziție foto, plimbări prin Arhiva de Imagine, instalații performative antropologice.

Târg de Sfinții Mihail și Gavriil în curtea muzeului, de pe 2 pe 4 noiembrie, între orele 10 și 18.
Intrarea-i liberă precum pasărea cerului, cu excepția evenimentelor pentru copii, la care se intră pe bază de donație și cu excepția târgului, unde intrarea este 4 lei (bilet întreg), respectiv 2 lei (bilet redus).

Luni, 29 octombrie, deschidem cu laboratorul antropologic Artiști balcanici aflați între granițe, la care vor lua parte mai mulți artiști din Balcani.

Marți continuăm cu Antropologia sarmalei, degustări și povestiri și cu vizionarea unui proaspăt documentar Țigăneşti – Piscu – Țigănești. Două sate de olari, miercuri vă invităm la un nou laborator antropologic Balcanii, între identitate europeană și stereotipurile Vestului, iar de joi dăm drumul la filme documentare din toate colțurile Balcanilor și ne vedem și la #MadeInTurkey, Ziua Pitei, apoi dansăm cu Taraful Bucureștilor (joi), cu Taraful Manyo din Ucraina (sâmbătă) și cu Torsan/Bălan (duminică).

Hai la Culese din Balkani!

Programul poate fi răsfoit pe www.CuleseDinBalkani.ro