Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Moldova, conexiunea cu Europa, conexiunea cu lumea

RFI România și Ziarul de Iași vă invită joi, 15 noiembrie ora 11, sala Vasile Pogor din Primăria Iași la o discuție despre ieșirea din periferie. 

Într-o lume globalizată, conectarea este resursa cea mai valoroasă. Integrarea pe marile rute de comerț, pe magistralele informaționale, pe marile trasee energetice, în grupurile internaționale de cercetare științifică sau în marile formate de dezbatere la nivel global reprezintă căi sigure către succes. Izolarea – din punct de vedere geografic, informațional, mental și, evident, politic – este rețeta sigură către statutul de națiune eșuată. 
Conferința „Moldova, conexiunea cu Europa, conexiunea cu lumea” va dezbate principalele probleme cu care se confruntă regiunea Moldovei din punctul de vedere al accesului la marile rețele de infrastructură și va căuta soluții.

Moderatori: Ovidiu Nahoi, RFI România și Andi Lăzescu, Ziarul de Iași

Invitați: Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, Romeo Olteanu, vicepreședinte CJ Iași, Petru Movilă, deputat PMP, Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, Dorin Dobrincu, Moldova vrea Autostradă, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Romeo Asiminei, Sociolog, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, Dan Radu, Moldova vrea Autostradă, Radu Grădinaru, consul onorific al Franței, Constantin Vieru, președintele Camerei de Comerț Bilaterale România-Republica Moldova, Pavel Lucescu, sociolog, Andreea Zaharia, director HR Delphi Diesel, Mirabela Miron, AVISSO, Dan Zaharia, PIN Magazin , Nicolae Popovici, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.
Parteneri Radio Hit şi TVR Iași.

Conferință realizată în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio. 
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

RFI România

De peste 25 de ani, RFI România difuzează 24 de ore din 24 programe în limba română și franceză dedicate actualității, culturii și francofoniei. Postul emite în FM în România la București, Cluj, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara, precum și în capitala Republicii Moldova, Chișinău. Alte 50 de posturi de radio locale din țară preiau o parte din programe.

Ziarul de Iași 

Liderul presei ieşene, cel mai important ziar al comunităţii şi un reper al presei scrise din România. Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redacţiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Apare de luni până sâmbătă şi are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atât în mediul urban cât şi în cel rural.