Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Președintele a decorat mai multe personalităţi

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, președintele Klaus Iohannis a decorat, vineri, la Palatul Cotroceni mai multe personalităţi 

Șeful statului a oferit acestora simboluri pentru carierele excepționale în domenii precum medicina şi cultura, ori pentru instituții de învățământ superior.

 „Mă bucur că, în preajma sărbătorii naționale, ducem mai departe tradiția acordării de simboluri ale aprecierii statului român pentru cariere excepționale în domenii precum medicina şi cultura, ori pentru instituții de învățământ superior a căror activitate se traduce în decenii de performanță. Cred că nu poate fi nimic mai nobil decât să sărbătorim, în anul Centenarului Marii Uniri, alături de cei care, prin misiunea pe care şi-au ales-o, fac cinste țării noastre!”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că sănătatea, educația şi cultura reprezintă pilonii unei societăți puternice, prospere.

În context, Klaus Iohannis a subliniat că anul 2018 are o însemnătate specială pentru români, întrucât sunt puse bazele proiectului pentru o Românie Educată, democratică şi puternică, pentru încă 100 de ani cel puțin.

Seful statului le-a mulțimit reprezentanților instituțiilor de învățământ superior și cercetare, pentru uriașa lor contribuție în formarea de specialiști în diverse domenii, precum și pentru activitatea lor în cercetare și inovare.

Klaus Iohannis a reaminitit că, din dorința de a face din educație o prioritate adevărată, a inițiat în urmă cu doi ani proiectul „România Educată”, prin care a dorit dezvoltarea unei viziuni și a unei strategii pe termen lung pentru sistemul de învățământ.

Președintele și-a argumentat motivele pentru care le-a oferit Marinei Constantinescu și lui Petru Hadârcă distincțiile cu prilejul Zilei Naţionale a României.

„Fie că este vorba despre profesioniști din domeniul medical şi cultural ori despre universități cu tradiție, atributul comun este acela al profesionalismului în activitatea pe care o desfășurați. Sunteți modele de responsabilitate, dăruire şi promovare a artei şi frumosului, adevărate repere pentru generațiile prezente, dar şi pentru cele viitoare! Vă felicit, aveți cinstea şi prețuirea noastră! La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!””, a conchis Klaus Iohannis