Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lansare de carte și dezbatere: Ce facem în 2038?

Luni, 10 decembrie, la ora 19, Editura Seneca vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, pentru o discuție despre viitor. Cu ocazia lansării cărții Atlas 2038. Viitorurile lumii de Virginie Raisson, tradusă de Lidia Hartz, vom discuta cu invitații Magor Csibi, Raul Pop și Zoli Toth despre cum ne vom putea adapta la noua noastră viață, din ce în ce mai aglomerată pe o planetă finită.

Ce planuri ai pentru anul 2038? Cum vei trăi, ce vei mânca, ce vei respira? Cartea Atlas 2038. Viitorurile lumii te ajută să îți imaginezi viitorul dintr-o perspectivă complexă și realistă. Colecția de hărți, grafice și colaje bazate pe cele mai recente date despre populație, consum și tehnologie deschide o perspectivă proaspătă asupra a ceea ce ne așteaptă. Autoarea este directorul laboratorului de studii prospective și cartografice Lépac, care publică materiale destinate a ajuta publicul larg să înțeleagă dilemele lumii actuale din diverse perspective: istorică, geografică, economică, socială, ecologică, filozofică etc.  

Să nu vă uitați întrebările acasă, pentru că ghizii noștri în discuția despre viitor vor fi:

  • Magor Csibi, director leadership la Trend Consult, fost director executiv WWF România și WWF Coreea, fost vicepreședinte al comisiei de mediu în Parlamentul European;

  • Raul Pop, activist de mediu, fost Secretar de Stat la Ministerul Mediului, membru al Coaliției pentru Economie Circulară, voluntar ECOTECA;

  • Zoli Toth, muzician, coordonatorul Ansamblului de Percuție Cantus Mundi, activist de mediu, realizatorul emisiunii Ecofrecvența de pe Național FM.

 

Intrarea este liberă, pe baza înscrierii prealabile la irina.vasilescu@asociatiasnk.ro. Locurile sunt limitate!

 

Rămâneți la curent cu noutățile pe evenimentul de Facebook.

Evenimentul este organizat de Editura Seneca prin Asociația SNK.