Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Expoziția „Spațiu (Continuare și sfârșit)”, la final. Finisaj și lansare publicație

Expoziția „Spațiu (Continuare și sfârșit), organizată în cadrul Sezonului România-Franța, se încheie cu un finisaj și o lansare a catalogului dedicat lucrărilor expuse joi, 13 iunie, la Rezidența BRD Scena9 (str. I.L.Caragiale nr. 32), începând cu ora 19.00.

Curatoriată de Mihnea Mircan, cel care a îngrijit expoziții la instituții precum Muzeul Național de Artă Contemporană și Salonul de Proiecte din București, Stroom Den Haag (Haga), Fundația David Robert (Londra) sau Fondation d’entreprise Ricard (Paris), "Spațiu (Continuare și sfârșit)" reprezintă o colaborare a artiștilor Iulia Nistor și Achraf Touloub, un proiect ce aduce laolaltă lucrări existente și intervenții în spațiul expozițional.

În cadrul finisajului, publicul va putea participa la tururi ghidate oferite de custozii Centrului de Excelența în Studiul Imaginii. În plus, se va putea achiziționa publicația „Spațiu (Continuare și sfârșit)” de la standul editurii Vellant, prezent la eveniment.

Precedat de o conversație îndelungată între cei doi artiști despre suprapunerile între practici care nu au trăsături formale în comun, proiectul este un ansamblu de gesturi spațiale, care iau în posesie un loc sau dispar în el prin imitația unor date de decor sau a unui rol funcțional, și care operează la diverse scări, între aproape-imperceptibil și exces.

Expoziția, organizată de Fundația9, va mai putea fi vizitată până duminică, 16 iunie.